El Consell Comarcal de la Selva ha finalitzat els plans extraordinaris d'ocupació local del 2010 i que ha permès l'ocupació d'un total de 115 persones durant els darrers sis mesos, que acaben els seus contractes avui. Aquests programes estan subvencionats pel Departament de Treball dins el marc del Projecte Impuls-Treball i el Fons Social Europeu sota el lema L'FSE inverteix en el teu futur.

Aquesta iniciativa, promoguda des del Consell Comarcal de la Selva, ha comptat amb la implicació directa dels ajuntaments d'Anglès, Amer, Caldes de Malavella, Hostalric, la Cellera de Ter, Lloret de Mar i Vidreres. En tots aquests municipis, grups de persones inicialment aturades, durant mig any han ajudat a desenvolupar obres en sectors d'activitat emergents com telematització de serveis públics, digitalització de documentació i campanyes de sensibilització en temes d'eficiència.

Així, els 115 treballadors contractats han realitzat una jornada laboral a temps parcial que ha suposat un 70% de la jornada, mentre que paral·lelament els participants han rebut unes 100 hores de formació, que s'han impartit sempre fora de l'horari laboral. Els treballadors, a banda, han rebut una formació en aspectes professionalitzadors i d'ofici, com també en continguts més tranversals i de treball d'habilitats i competències personals.