Els darrers set anys molts de nosaltres hem assistit corpresos als constants atacs tant de la premsa com de la oposició, a quantes decisions adoptava Esquerra Republicana de Catalunya, des del govern de la Generalitat.

Se'ns ha titllat d'infantils, poc preparats, improvisadors. Que si cap dels consellers tenia ofici o benefici abans d'entrar-hi. Que si el president del Parlament, abans de ser-ho, havia estat firaire -com si de ser cert, tal professió no fos tan digna com qualsevol altra-. En fi, quantes barbaritats se us puguin acudir.

Ara fa poc, a Lloret, ens aixecàvem amb la notícia que l'alcalde de Lloret de Mar, en Xavier Crespo i Llobet, havia estat escollit pel conseller Felip Puig, per ser, primer secretari d'Interior, després secretari general de Seguretat i a dia d'avui qui sap què. Han passat molts dies. L'alcalde de Lloret s'ha acomiadat per escrit dels funcionaris i regidors i aquí no passa res. Ni se'l nomena per cap càrrec, ni es dóna cap explicació raonable i convincent de per què.

M'agradaria saber on són ara tots aquells tertulians. Aquesta mena de savis antics que, per sobre del bé i del mal han estat torturant els que com jo vàrem entendre en el seu moment que calia obrir les finestres i fer política d'una mena més planera i sincera, diferent dels darrers més de vint anys que havia viscut Catalunya sense renunciar a allò que mereixia respecte i reconeixement.

Això és un escàndol majúscul. No és seriós ni propi d'un país avançat. No pot comparèixer tot un conseller d'Interior en roda de premsa anunciant la seva elecció i que "a posteriori" el Consell de govern ajorni no una vegada, sinó com a mínim dues, tal nomenament. No pot ser que el senyor Crespo digui que no sap per quin motiu s'ha aturat el seu nomenament, i que el senyor Francesc Homs, portaveu del Govern ens digui que l'ajornament ¿obeeix a la voluntat del propi senyor Crespo? per poder fer una transició ordenada del seu relleu al capdavant de l'Ajuntament.

Tan escandalosos són tals fets com el que l'alcalde de Lloret manifesti encara no fa dos mesos a Ràdio Lloret que es tornarà a presentar i que Lloret és el seu projecte, i que encara no fa una setmana, en una entrevista publicada en un diari digital i que no ha estat desmentida, digui que fa ja temps que havia decidit no repetir d'alcaldable per Lloret.

No voldria que ningú pensés que aquest és un atac personal a l'alcalde de Lloret. Em sembla del tot impresentable el que està patint pel seu nomenament i l'única responsabilitat és d'aquells que dirigeixen el seu partit. L'únic retret que tinc per fer-li és que només hagi fet pública la seva decisió de no seguir com a alcalde de Lloret quan ha sabut que optava a un càrrec a la Generalitat. Això senyor Crespo deixa en mal lloc el seu compromís públic i pot donar a entendre que vostè el que vol és exercir professionalment la política, és a dir, viure'na, que és el que vostè i el seus han estat criticant a ERC durant aquesta llarga travessia. O no ens deien que hi érem per la cadira?