L'Ajuntament de Tossa de Mar va aprovar de forma inicial per unanimitat en el ple municipal d'ahir el nou plec de condicions que regiran el contracte de concessió de la piscina coberta de la localitat. Un dels elements més destacats del contracte és que preveu que la instal·lació s'obri cada dia de la setmana amb l'excepció dels dies festius a Catalunya i les dues festes locals. Aquest element va crear fortes discrepàncies amb l'anterior gestor de la piscina i va ser un dels motius per fer-lo fora.

Cal recordar que el passat mes de febrer, el consistori va pagar 109.000 euros als antics gestors de la piscina per rescindir el contracte, que ara es farà pagar al nou concessionari. En aquell moment, l'alcaldessa Imma Colom va explicar que una de les situacions que havia contribuït a la presa de la decisió va ser el fet que els administradors podien evitar obrir les instal·lacions els dies festius malgrat que així ho demanava l'ajuntament. Des de llavors, Sorea es va fer càrrec de la instal·lació de manera temporal i, per això, ara s'ha decidit posar en marxa un concurs públic.

Així, el nou plec de condicions afirma que la instal·lació s'ha d'obrir cada dia de la setmana, amb excepció de les festes nacionals i les dues locals. I pel que fa a l'horari preveu que sigui de set del matí a onze de la nit de dilluns a divendres, de nou a vuit els dissabtes i els diumenges només al matí, de deu a dues del migdia. De tota manera, l'Ajuntament assegura que es pot modificar arribant a un acord amb el concessionari. El plec preveu una durada màxima de la concessió de 15 anys, tot i que el termini serà el que proposi el licitador adjudicatari.

En el plec de condicions econòmiques es preveu que l'Ajuntament aboni a l'adjudicatari una subvenció anual per contribuir al finançament de la gestió del servei. Aquest import serà el que proposi el concessionari en la seva oferta, tot i que el consistori marca un màxim de 200.000 euros. Per altra banda, el plec també preveu que el concessionari haurà de pagar els 109.625 euros que l'Ajuntament va haver d'abonar a l'antic gestor per fer-lo fora.

La portaveu del TU, Gisela Saladich, va demanar a tots els grups que deixin treballar la nova empresa, recordant que hi ha hagut molts canvis en aquesta piscina. "És la tercera convocatòria en set anys, i la quarta empresa, això ens hauria de fer pensar", va afirmar. Per part seva, Pilar Mundet va defensar la feina de l'antic gestor i va demanar més participació de l'oposició en tots els tràmits.

Per altra banda, com es fa tradicionalment, el síndic, que enguany és el regidor Antoni Hervias, va fer oficial que ja hi ha Pare Pelegrí. Hervias va fer broma tot afirmant que la seva identitat es mantindrà en secret fins el proper dia 20.