Lloret de Mar inagurarà l'antiga Masia de Can Saragossa, situada a dalt del parc de Can Xardó i recentment reformada pel consistori, el proper dissabte 22 de gener a les onze del matí, segons va avançar Nova Ràdio Lloret. La casa va viure, segles enrere, reformes modernistes. Més tard va ser un indret d'estiueig i un hotel. I actualment és un edifici municipal, que acull, en el seu interior, exposicions d'arqueologia ibèrica i l'extensa col·lecció de Joan Llaverias. A més, és la seu de la Unitat de Patrimoni Cultural de l'Ajuntament.

Segons fonts municipals, després de la inauguració del proper dia 22, els ciutadans de Lloret podran visitar el seu interior a través de diverses jornades de portes obertes que s'hi realitzaran. En els baixos, els visitants podran comprovar d'aprop les troballes fetes en els jaciments ibèrics de Lloret.

A la primera planta es troba una extensa exposició sobre el pintor Joan Llaverias, que està ordenada cronològicament. En una de les sales, la més important, destaca el quadre emblemàtic sobre la processó de Santa Cristina. La mostra es complementa amb dibuixos satírics, polítics, per a la mainada, i amb documentació personal d'una "figura que cal reivindicar", segons l'historiador Joan Domènech, que el va definir com "un personatge singular, genial".

Deixant de banda l'exposició de Joan Llaverias a la primera planta de Can Saragossa, a la segona s'hi troba la Unitat de Patrimoni Cultural. El contingut de l'antiga masia es complementa amb el magatzem del departament, ubicat a baix, que també es vol fer visitable.