Les comarques gironines comptaran, a partir de les eleccions municipals del proper mes de maig, amb 38 regidors més escollits a les urnes, ja que hi ha quinze municipis que, gràcies a un augment de població, veuran incrementat el seu nombre de representants municipals. En canvi, només n'hi ha un -Ribes de Freser- que ha perdut habitants respecte al 2007 i que, per tant, comptarà amb dos regidors menys.

El nombre de regidors ve determinat per la quantitat de població, i en aquest cas s'agafarà com a referència el cens aprovat a 1 de desembre de 2010. Roses, en haver superat els 20.000 habitants, sumarà quatre regidors, de manera que passarà de 17 a 21. En segon lloc, quatre localitats de tamany mitjà han superat ja la "barrera" dels 10.000 veïns i, per tant, passaran de tenir 13 regidors a sumar-ne 17. Es tracta de la Bisbal d'Empordà, Calonge, Castell-Platja d'Aro i l'Escala.

A continuació, les localitats que en aquesta ocasió han superat per primer cop els 5.000 veïns i que, per tant, podran passar d'11 a 13 representants municipals són Llançà, Sils i Santa Cristina d'Aro. Mentrestant, Fornells de la Selva, Riudarenes i Sant Pere Pescador han superat els 2.000 residents, de manera que podran sumar dos regidors més i passar de 9 a 11 representants.

Ja en la part més baixa de la taula, és a dir, les localitats menys poblades, hi ha el cas de Castellfollit de la Roca, que ha superat ja el miler d'habitants (situant-se, concretament, en 1.048) i, per tant, podrà tenir 9 regidors en lloc dels 7 que tenia fins ara.

Finalment, Boadella i les Escaules, Crespià i Cistella han superat els 250 habitants, de manera que passaran de 5 a 7 edils. En aquests municipis, els regidors es poden presentar en llistes obertes.

Consells oberts

Mentrestant, Meranges i la Vajol seran els dos únics municipis gironins que funcionaran amb consell obert, ja que compten amb menys de 100 habitants. Curiosament, la Vajol ha perdut població (ha passat de 109 a 98 residents), de manera que ha passat de 5 regidors a consell obert, mentre que Palau de Santa Eulàlia, que abans tenia 95 veïns i funcionava amb règim obert, ara passarà a funcionar amb Ajuntament.

En canvi, hi ha només un municipi que hagi perdut població i, en conseqüència, vegi reduït el seu nombre de regidors: es tracta de Ribes de Freser, que ha baixat per sota dels 2.000 veïns i passarà d'11 a només 9 representants.