El Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat no dóna conformitat a la proposta de memòria ambiental que va presentar l'Ajuntament de Sils sobre el nou Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) el mes d'octubre i el consistori n'ha d'elaborar una de nova. En una resolució, Medi Ambient afirma que hi ha aspectes de la memòria ambiental i de la resta de documents que conformen el Pla General que cal esmenar, completar o ampliar.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), assegura que no és "pas estrany" que s'hagi de reelaborar aquest document i que els tècnics ho estan fent. Això suposarà que l'aprovació provisional del POUM, que s'havia previst per a finals del 2010 "s'hagi de fer abans de fi de mandat", afegeix. I des d'ICV, grup a l'oposició, es critica que l'alcalde no hagi informat que han tombat la memòria ambiental.

Medi Ambient destaca que l'ordenació del sòl urbanitzable és l'aspecte "de major transcedència ambiental" del Pla perquè s'ha fet una representació "incorrecta" dels límits del PEIN Estanys de Sils i, a més, se suprimeix la zona de protecció dels cursos d'aigua i de vegetació de ribera en una zona de Sils, un tema que el Govern afirma que cal recuperar. També, es demana al consistori que ampliï els estudis d'innundabilitat presentats i fer-ne de nous en diversos sectors, que segons la Planificació d'espais fluvials de la conca del Tordera tenen risc d'inundabilitat.

Pel que fa al Pla General, Medi Ambient assegura que Sils no ha contingut o disminuït "la notable dispersió d'infraestructures urbanístiques" pel terme municipal i que això, a efectes ambientals es veu incrementat per la fragmentació del territori del terme a causa de carreteres, línies de ferrocarril i línies elèctriques, entre d'altres.

Pel que fa a nous àmbits de desenvolupalment urbanístic, hi ha "manca de concordança entre les mesures correctores determinades a l'Informe de Sostenibilitat Ambiental i els sectors".