L'Ajuntament de Lloret de Mar es va reunir amb els propietaris de masies rurals del municipi per iniciar un projecte conjunt per potenciar les activitats econòmiques vinculades al turisme i als entorns naturals. Aquesta localitat, que aglutina més del 10% de tot el turisme de Catalunya i el 40% de tot el de la Costa Brava, compta amb 21 masies registrades en el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal.

El regidor de Medi Ambient, Ignasi Riera, va explicar que "el 75% de l'extensió del territori del municipi de Lloret és zona verda i hi ha 27.000 hectàrees de massa forestal, fet pel qual compta amb un alt potencial per treballar des de la vessant turística, sobretot en l'àmbit del turisme actiu. El concepte de mar i muntanya té un gran atractiu".

Aquesta iniciativa s'emmarca dins del producte Lloret Natura, inclòs dins del Pla d'Acció Local per la Sostenibilitat i el Pla Estratègic de Turisme 2010-2014, que té per objectiu donar a conèixer la riquesa natural del municipi a través de la pràctica de l'esport i oci a l'aire lliure.