Ryanair ha respost a la sentència que condemnava la companyia per cobrar per imprimir la targeta d'embarcament i ha donat instruccions als seus advocats espanyols perquè recorrin la sentència "estranya" i "il·legal" que va anul·lar per abusiva la clàusula que permet el cobrament de 40 euros per imprimir la targeta d'embarcament a l'aeroport.

L'aerolínia presentarà en els pròxims dies davant de l'Audiència Provincial de Barcelona un recurs d'apel·lació contra la sentència dictada el passat 22 de desembre pel Jutjat del Mercantil número 1 de Barcelona que va dir que les aerolínies estan obligades a emetre els bitllets als passatgers.

L'aerolínia irlandesa ha explicat que el seu recurs es basarà que "tots els passatgers estan d'acord" en el moment d'efectuar la reserva que hauran d'efectuar la facturació en línia, i imprimir les seves targetes d'embarcament un mínim de 4 hores abans de la sortida programada del seu vol.

A més, la companyia de baix cost ha recordat que els passatgers sense targeta d'embarcament "no tenen dret a volar", i que, en el cas que una nova sentència confirmi aquesta prohibició, renunciarà a cobrar la quota de "reimpressió", prohibint als clients embarcar en els seus vols. En aquest sentit, Ryanair ha afegit que el Jutjat del Mercantil número 1 de Barcelona no té "potestat" per "modificar els termes contractuals raonables ja acordats entre Ryanair i els seus passatgers". Alhora, ha considerat que el 99% dels clients arriben a l'aeroport amb les seves targetes d'embarcament ja impreses.

Per la seva banda, el responsable de comunicació de Ryanair, Stephen McNamara, ha explicat que si es prohibeix aquesta clàusula la companyia "hauria de tornar a contractar nombrosos treballadors en tots els aeroports perquè emetin les targetes d'embarcament als passatgers que se les obliden" i augmentar així les seves tarifes.

"Ryanair no pot entendre com el jutjat pot reinterpretar un acord contractual lliurement concertat entre 73 milions de passatgers i la companyia", va apuntar Mcnamara, qui ha considerat que són els passatgers "els que no compleixen amb l'acord d'arribar a l'aeroport amb les seves targetes d'embarcament ja impreses".