Per segona vegada consecutiva, els pescadors dels principals ports gironins dedicats a la pesca d'arrossegament no es faran a la mar aquest gener. L'objetiu és fer una aturada biològica per deixar regenerar la població de peixos i poder continuar amb la seva feina el que queda de temporada.

Aquesta iniciativa, l'han adoptat els principals enclavaments pesquers de la demarcació, que faran torns per evitar desatendre el mercat durant aquests dies. Així, durant aquest gener és la confraria de Palamós la que està aturada mentre que el mes següent està previst que parin les del port de Llançà, Port de la Selva, Roses i Blanes. Per la seva banda, la confraria de Sant Feliu ja ho va fer fa poc.

Aquest "guaret" és doblement beneficiós, ja que per un costat impedeix que la captura indiscriminada posi en perill les espècies de la zona i per l'altre permet garantir la temporada de pesca de cares a l'any vinent. Les aturades estan actualment subvencionades pel Departament d'Agricultura i s'han demostrat molt útils per deixar que gambes, sardines i altres espècies típiques de la zona puguin créixer i reproduir-se.

Sector mal vist

El president de federació territorial de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, va matisar que la pesca que realitzen les embarcacions gironines és artesanal i no té res a veure amb les grans captures que es duen a terme a l'oceà Atlàntic. En aquest sentit, Abad va lamentar que sovint la imatge que es té de la pesca d'arrossegament estigui lligada a la destrucció del medi marí, quan en realitat "els pescadors "som els primers interessats en preservar el mitjà amb el qual ens guanyem la vida".

Segons Abad, "es parla molt poc dels efectes que ocasiona la contaminació i el turisme al mar i, per tant, aquests efectes estan sobradament quantificats i els mateixos no són despreciables".