L'Associació d'Amics de la Unesco de Palafrugell s'ha dirigit al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per plantejar-li la necessitat de tenir en compte els camins de ronda del litoral de la Costa Brava i millorar-los progressivament. Així, sol·liciten a Artur Mas la conservació d'aquests camins de ronda i la seva reobertura.

L'entitat palafrugellenca, presidida per Josep Granés, té el seu cavall de batalla en arrencar el compromís i projectes de les adminstracions perquè tota la Costa Brava es pugui recórrer de nord a sud a través de camins de ronda. Amb aquesta finalitat, l'Associació d'Amics de la Unesco s'ha adreçat ja anteriorment a tots els ajuntaments que tenen litoral per reclamar-los que treballessin per acondicionar i reobrir els camins de ronda en els seu pas pel terme municipal.

Per a l'entitat, la reobertura i conservació dels camins de ronda, a més de ser part del patrimoni de tots els pobles, és la millor manera de conèixer la Costa Brava. També ho veuen com un atractiu turístic perquè la gent conegui altres indrets del litoral gironí, a més de la platja i les poblacions.

En la seva lluita, l'Associació d'Amics de la Unesco ha enviat cartes fins a tres ocasions a les diverses administracions perquè no s'oblidin de l'existència d'aquests camins de ronda. Ara, amb el seu nomenament, l'entitat també s'ha dirigit al president de la Generalitat.

L'entitat també explica que hi ha diferents projectes fets, els quals desitja que siguin executats.