L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), preveu esgotar la legislatura en els quatre mesos que li resten fins a les properes eleccions municipals del 22 de maig, una decisió que el batlle es planteja després que el seu nomenament com a nou secterari general de Seguretat encara està a l'aire.

Aquest tema "està com estava fa un parell de setmanes", va assegurar ahir Crespo i, per tant, es manté la incertesa sobre quan es farà efectiu el seu nomenament en substitució de Joan Delort. Tot, després que a principis de gener el conseller d'Interior, Felip Puig, confirmés el fitxatge de Crespo, un anunci precipitat que va fer que l'endemà mateix el batlle enviés una carta de comiat als treballadors municipals i a la resta de grups polítics per explicar-los que deixaria l'alcaldia per assumir el nou repte al Govern català.

Crespo no ha rebut encara la trucada oficial després de diversos ajornaments en els passats Consells Executius, però tot sembla indicar que tard o d'hora s'acabarà confirmant. De ser així, els dos càrrecs no serien incompatibles, "o sigui que en principi si anem com anem ara acabaré la legislatura i després sí que ja me n'aniré", va dir Crespo durant la inauguració ahir de Can Saragossa, una exposició permament del Món Íber de Lloret de Mar, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

En aquests moments, la cúpula del Departament d'Interior ja ha estat dissenyada, i només queda pendent el nom del batlle de Lloret després que ja hagin estat nomenats un 80% dels alts càrrecs.

Mentrestant, el seu relleu a l'alcaldia no està sent problemàtic. El partit ja s'ha reunit i sembla clar que el successor serà Romà Codina, tercer tinent d'alcalde i l'únic que, de moment, ha presentat les signatures necessàries per convertir-se en el candidat que sortirà de l'assemblea de militants d'aquest proper 27 de gener.

El món íber i el pintor Llaverias

D'altra banda, ahir va tenir lloc a Lloret de Mar la inauguració de l'antiga masia de Can Saragossa, situada a la part alta del parc de can Saragossa, en un acte que va comptar amb la presència destacada del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, acompanyat per l'alcalde lloretenc i altres autoritats locals i nombroses persones de la vila que es van acostar per conèixer el nou equipament cultural.

L'edifici, de més de 700 metres quadrats, va ser adquirit per l'Ajuntament l'any 1984 amb l'objectiu de convertir-lo en una exposició permanent del món Íber de Lloret de Mar, per mostrar la col·lecció pictòrica de Joan Llaverias i per allotjar les dependències de la seu de la Unitat de Patrimoni Culutral de l'Ajuntament.

Actualment, a la planta baixa hi ha instal·lada en quatre sales l'exposició de materials arqueològics originals trobats a les excavacions del poblat ibèric de Montbarbat, Puig de Castellet i Turó Rodó, tots tres ubicats al terme de Lloret de Mar. D'altra banda, a la segona planta es pot visitar una exposició amb una col·lecció de dibuixos i obres pictòriques a l'oli i a l'aquarel·la del pintor Joan Llaverias.

L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, va explicar que amb aquesta inauguració "s'arriba a la consolidació del MOLL [Museu Obert de Lloret], tot i que és un projecte viu i dinàmic que té la seva continuació amb la posada en marxa de Es Tint de les Xarxes, com un annex del Museu del Mar, i la rehabilitació de Can Font, que reproduirà com era una casa típica d'indians". Crespo va afegir que "aquesta inversió en patrimoni cultural ens està ajudant a millorar la imatge i ens dóna injecció d'autoestima de cara a l'exterior".

Per la seva part, Ferran Mascarell va destacar que "en l'àmbit de la posada en valor del seu patrimoni cultural de Lloret de Mar és un exemple" i va remarcar que "cal conèixer el passat per crear el futur i en aquest sentit la cultura és un eix primordial".