Les dades les va revelar l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (PSC), dissabte passat, després de la multitudinària manifestació a favor de la convivència al seu municipi. «Salt no és el lloc on més cotxes es cremen va dir, tot afirmant que entre l'1 de gener de 2010 i el 22 de gener de 2011 s'han cremat a les comarques gironines un total de 578 vehicles. Això suposa una mitjana d'un vehicle i mig cremat cada dia.

Figueres té el dubtós honor d'encapçalar aquesta classificació, ja que en aquest període de temps s'hi han cremat 93 vehicles. Tenint en compte que a la capital altempordanesa hi viuen 44.255 persones, segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), això vol dir que hi va haver un vehicle cremat per cada 476 habitants.

De fet, aquesta dada no sorprèn, ja que la policia figuerenca ha fet autèntics esforços durant els darrers mesos per fer front a les onades de cotxes cremats que s'han anat succeint, com per exemple durant el mes de maig de 2010. En aquest cas, l'episodi es va saldar amb la detenció dels autors.

Girona ciutat

és el segon municipi on s'han cremat més vehicles entre 2010 i principis de 2001. Concretament, se n'han incendiat 66, la qual cosa, si es tenen en compte els 96.236 habitants que hi estan empadronats, vol dir que s'ha cremat un cotxe per cada 1.458 persones. Així doncs, la diferència en la quantitat de cotxes cremats a Figueres i Girona és més que considerable.

En tercer lloc es troba Salt, on al llarg del 2010 es van cremar 25 vehicles (sense tenir en compte els que dos que es van calcinar la matinada de divendres a dissabte, per la qual cosa es van detenir tres menors). Això vol dir que va haver-hi un vehicle cremat per cada 1.212 veïns, ja que la localitat compta amb un padró de 30.304 persones. El cas és, però, que d'aquests 25 vehicles, 12 s'han cremat durant les dues darreres setmanes com a conseqüència de la reacció a la mort d'un menor mentre escapava de la policia, després d'haver comès un robatori. Aquests fets són els que van motivar una manifestació a favor de la convivència dissabte passat.

Lloret i Roses, tot seguit

Després de Figueres, Girona i Salt, el següent municipi amb més vehicles incendiats és Lloret de Mar, on se'n van registrar fins a 16. Molt a prop seu es va situar Roses, amb 15, i més enrera van quedar ja Olot, amb 12, i Blanes, on n'hi va haver 11. Aquestes dades, facilitades pels Bombers, signifiquen que a les principals localitats gironines es van cremar 238 dels 578 vehicles incendiats a la demarcació durant l'any passat. La resta de vehicles afectats es trobaven en altres municipis, però en tot cas més dispersos.