Figueres va inaugurar aquest passat diumenge la primera fase de la gran zona verda del parc dels Olivars. L'espai, amb una superfície d'uns 9.054 metres quadrats, es converteix en una de les zones de lleure més grans que hi ha a la ciutat, juntament amb el parc Bosc i el parc de les Aigües.

El nou parc augmentarà la seva superfície fins als 16.374 metres quadrats quan es completi la segona part de les obres justament a l'espai on ara s'ubiquen els barracons de l'escola Carme Guasch, que s'han de traslladar a la presó del centre de la ciutat.

El nou espai incorpora una nova zona de jocs infantils i també inclourà una parc d'skate de 740 m2, amb tres pistes per patinar i que busca ser un referent a la demarcació.

L'organització de l'espai s'ha construït amb una sèrie de terrasses connectades entre si i en les quals hi haurà un carril bici, un passeig amb castanyers i un espai amb feixes de pedra seca i oliveres, entre d'altres. El projecte, que es fa per fases, està pressupostat en 1.414.035 euros i la pista d'skate en 121.757 més.