L'Associació de Botiguers de Lloret alerta que es podria estar realitzant una estafa per telèfon a veïns de la localitat a través d'un engany en nom dels comerciants. Segons va fer saber ahir el president dels botiguers, Francesc Alsina, a Nova Ràdio Lloret, una empresa truca al ciutadà i li explica que li vol fer arribar un regal o obsequi per haver comprat en establiments del municipi. Tot seguit demanen dades personals, com l'edat o l'adreça per poder fer arribar el regal a casa, afirmen. En cap dels casos, però, no han sol·licitat dades bancàries. Tot i que no saben perquè volen aquestes dades personals dels veïns, tenen indicis que es podria tractar d'una estafa perquè se sostenta amb una mentida. "Hi ha indicis que pugui ser una estafa", va afirmar Alsina, "perquè es fa servir una mentida, que és un obsequi comprant a les botigues de Lloret", va afegir. "Com que hi ha un engany, tot el que hi ha al darrere no és seriós", va comentar el president dels botiguers.

Segons van explicar els afectats, la companyia quan truca es presenta com a Siglo Art, tot i que no se sap si el nom és real. Alsina va explicar que ha intentat tornar la trucada, però que sempre troba el número i les línies ocupades i no és possible comunicar-se amb ells.

Els ciutadans afectats, que de moment són tres, segons els botiguers, en estranyar-se de la trucada, es van posar en contacte amb l'associació de botiguers, que no sabia res del que estava passant, ja que ells no estan realitzant cap tipus de promoció. Per això, el seu president va considerar que és "un engany" i va demanar als veïns la "màxima precaució". Alsina va advertir i recomanar als veïns de Lloret que en el cas que rebin aquesta trucada pengin el telèfon i es posin en contacte amb els botiguers o amb els Mossos d'Esquadra i que no donin dades personals. Els cas ja ha estat denunciat als Mossos d'Esquadra per part de l'Associació de Botiguers de la localitat.

Els afectats creuen que l'empresa busca els números a través del llistat de telèfons del municipi. Rosa Maria Santamaria, exregidora de l'Ajuntament, és una de les persones afectades. Va explicar ahir que la van trucar a casa el passat 18 de gener, preguntant per l'esposa del seu marit, però no sabien el seu nom. "Em deien que volien confirmar la meva adreça, que em volien dur un obsequi per haver comprat a les botigues de ?Lloret i em va estranyar", va explicar. La persona que trucava li seguia fent preguntes i Santamaria se'n va malfiar i va penjar. Llavors es va assabentar que el mateix dia havien trucat a una coneguda seva.