L'alcalde de Lloret, Xavier Crespo (CiU), continua sense haver estat nomenat secretari general de Seguretat, malgrat que ja s'han celebrat quatre consells executius des que el seu nom va ser confirmat pel conseller d'Interior, Felip Puig. El darrer va ser el d'ahir al matí, durant el qual el nom de Crespo va tornar a quedar sobre la taula, malgrat que sí que hi va haver-hi càrrecs nomenats als departaments de Presidència, Governació, Territori, Cultura, Benestar i Justícia.

El cap de setmana passat, el mateix Crespo va afirmar que té previst acabar el mandat com a alcalde de Lloret, malgrat que a principis de gener ja va enviar una carta als seus treballadors i a la resta de partits de Lloret per anunciar-los la seva marxa i acomiadar-se, després que s'hagués fet públic el seu fitxatge per al Govern català. El fet que el seu nomenament com a Secretari de Seguretat s'hagi endarrerit, però, ha fet que hagi optat per esgotar el mandat fins al mes de maig.

El nom de Crespo va saltar als mitjans el dia 3 de gener, quan Felip Puig va confirmar que el lloretenc seria el substitut de Joan Delort. Malgrat que en aquell moment ell mateix es va acomiadar dels treballadors i partits de Lloret, des de llavors el seu nomenament ha quedat en suspens, ja que no es va fer efectiu ni en el consell executiu del dia 4 de gener ni en la resta dels que s'han anat celebrant des de llavors.

El mateix Crespo desconeix, a hores d'ara, quan s'acabarà produint el nomenament, però de moment la seva idea és finalitzar el mandat com a alcalde de Lloret. Com que Crespo ja havia anunciat anteriorment que no repetiria com a alcaldable, a partir del maig preveu continuar només com a diputat de CiU al Parlament i, si es confirma el seu càrrec, com a secretari general de Seguretat. Mentrestant, però, de moment és vicepresident de la Comissió d'Interior al Parlament.

Els motius de la tardança no s'han fet públics, però algunes fonts apunten a discrepàncies internes entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i Felip Puig. En aquest sentit, Mas voldria que Puig hagués retallat més càrrecs a la conselleria d'Interior i s'hauria molestat quan els noms dels futurs nomenaments es van filtrar a la premsa. Altres fonts, tanmateix, apunten que són els ?comandaments els Mossos els que consideren que la figura d'un secretari de Seguretat no és necessària.

Sigui com sigui, el cert és que, de moment, Crespo haurà de continuar esperant abans de veure's convertit en secretari de Seguretat. Si és que el Govern on ha canviat d'opinió.