La Plataforma d'Usuaris de Renfe de la línia Portbou-Barcelona ha denunciat el seu cansament pel fet que se'ls utilitzi "de manera reiterada com a hostatges" en els conflictes entre el personal de la companyia ferroviària -com els maquinistes que han fet vaga encoberta aquesta setmana- i l'empresa. Tot i que no han estat els més perjudicats, els usuaris de la xarxa de Regionals assenyalen que també han patit molèsties pel boicot als Rodalies.

A punt de tancar-se el primer mes de l'any, aquest col·lectiu de viatgers amb seu a Girona manté les seves crítiques al funcionament del servei de trens i informa que els seus interlocutors es mantenen en contacte amb el nou Govern de la Generalitat per discutir "tot allò que ens preocupa i que ens ha estat perjudicant durant molts anys".

Els usuaris del servei ferroviari consideren que els fets d'aquesta setmana demostren la vigència de les peticions que, abans de les eleccions autonòmiques, van transmetre als candidats gironins de la majora de partits amb representació parlamentària -Eudald Casadesús per CiU, Joaquim Nadal pel PSC, Pere Vigo per ERC i Joan Boada per ICV. Ara, la plataforma repeteix unes molèsties que ja són habituals en les seves queixes: "retards, informació insuficient i tardana, serveis de transport alternatiu davant d'incidències".

Davant aquest últim incident, la Plataforma d'Usuaris de Renfe de Portbou-Barcelona demana a l'administració catalana que es plantegi "com pot actuar davant d'aquestes companyies mastodòntiques per regular i exigir que compleixin amb rigor allò tan bonic de la qualitat del servei i de l'atenció al client". L'organització es torna a posar a disposició del Govern -del qual en valora positivament la reacció mostrada aquests dies- per aportar el seu punt de vista, un coneixement real del servei ofert per Renfe i Adif i propostes de millora contínua.

Tot i que la protesta de maquinistes només ha afectat la xarxa de Rodalies de Barcelona, la plataforma se solidaritza amb els usuaris que han resultat més perjudicats. I afegeixen que els viatgers dels trens Rodalies amb destí Girona també s'han vist afectats, amb major o menor intensitat, pels efectes de la vaga encoberta.