Dos homes de 32 i 38 anys, Rafael Garrido Becerra i José Eduardo Guerrero Mora, ambdós veïns de Vidreres, van morir la matinada d'ahir en un accident de trànsit quan el cotxe en què viatjaven, un Citroën Saxo, va estavellar-se contra un dels laterals del frontal d'un camió que circulava en sentit contrari per la N-II al quilòmetre 697, al terme municipal de Sils. Exactament en aquest punt quilomètric es va matar, el passat novembre, un veí de Malgrat de Mar en patir un altre xoc frontal contra un vehicle que circulava en sentit contrari. El xoc frontolateral que va tenir lloc ahir a la matinada va esdeveni-se pocs minuts abans de tres quarts de cinc del matí, segons van informar els Mossos d'Esquadra. Ni els Bombers mentre els extreien de la ferralla, ni els serveis mèdics enviats al punt de l'accident no van poder fer res per salvar les vides dels dos homes.

Els accidents en aquest punt de la N-II, que cau aproximadament a l'alçada del desviament cap a Mallorquines, no són rars. Es tracta d'un dels trams de la carretera Nacional on els treballs de desdoblament es van aturar arran de les restriccions de pressupost que el Ministeri de Foment va començar a aplicar a mitjan any 2008. La carretera presenta senyals horitzontals dibuixats en groc que sovint confonen els conductors a causa de la seva poca visibilitat. L'home que va morir en el sinistre que va tenir lloc el 20 de novembre també ho va fer de matinada, quan la manca de llum encara fa més difícil la percepció de les línies que delimiten un i altre carril de circulació.

A més, a prop hi ha un estrenyiment de la calçada quan aquesta passa per sota d'un petit pont que hauria de servir per un carril elevat destinat a l'accés als vials de servei. També en el mateix punt, el 18 de juliol de 2010 s'hi va donar un xoc entre tres vehicles que no va donar lloc a morts.

El mes de gener del 2011 pràcticament se salda així amb tres morts a les carreteres gironines, després que divendres morís una de les conductores que dijous al vespre es van veure involucrades en un sinistre a la carretera vella d'Olot, la C-63, al seu pas per Amer. El mes de gener de l'any passat va registrar quatre morts a les carreteres de Girona. L'any 2010 es va tancar amb 64 víctimes mortals a les vies de la demarcació, mentre que el 2008 van ser 50 i el 2009, 62, segons dades del Servei Català del Trànsit (SCT).