L'actual portaveu del grup d'ICV-EUiA, Joan Salmeron, repetirà com a cap de llista de la formació per a les properes eleccions municipals previstes pel 22 de maig. De fet, Salmeron no és l'únic que repeteix, sinó que els tres primers noms de la llista electoral són els mateixos que en les darreres eleccions de 2007. Així, Salmeron estarà acompanyat per Francisco Martínez, en el número dos, i Amparo Ardanuy, en el tercer.

Els canvis, doncs, arriben de la mà dels joves. ICV-EUiA fa una clara aposta per la joventut amb la incorporació de dos nois de prop de vint anys en els primers llocs de la llista. Així, en la quarta posició hi ha Víctor Catalán, el jove blanenc que va elaborar un estudi sobre la viabilitat de fer un tramvia entre Palafolls i Lloret de Mar després que la Generalitat desestimés la perllongació del tren de rodalies entre Blanes i Lloret o la creació d'un carril bus entre ambdues poblacions. El tramvia, doncs, serà una de les apostes importants en el programa electoral del partit. Catalán era estudiant de segon de batxillerat de l'IES Serallarga, quan va presentar el projecte.

L'altra jove serà Facundo Díaz, un noi que acaba de fer els 18 anys, que anirà en el lloc número sis de la llista. Díaz és músic i bateria i activista en diferents causes al poble. Finalment, en el lloc número cinc hi serà Iolanda Lara, mestra de l'Institut Serrallarga de la localitat.

Els sis primers llocs de la llista electoral, doncs, ja estan decidits i aprovats. En l'assemblea del partit celebrada ahir al vespre, però, es va aprovar la resta de la llista i el programa electoral definitiu, que es presentarà públicament demà al matí en una roda de premsa.

En aquest moment, ICV-EUiA compta amb dos regidors al ple municipal, tot i que estan a l'oposició. Joan Salmeron es va presentar com a cap de llista per primera vegada el 2007 i aquesta serà la segona que encapçala al partit. En el darrer govern municipal va formar part de l'executiu amb Josep Marigó com a alcalde.