La nova Ciutat Esportiva de Blanes s'inaugurarà finalment el proper 20 de febrer, a només quatre dies de l'inici de la Copa del Rei d'hoquei que ha d'acollir i després de més de 8 anys d'obres. L'Ajuntament va anunciar ahir en una roda de premsa la data definitiva de la inauguració, on també va explicar que es faran diverses jornades de portes obertes per mostrar la nova instal·lació als ciutadans. "Els primers que veuran les instal·lacions seran els nens i nenes de Blanes", va destacar l'alcalde de la localitat, Josep Trias, ja que el primer dia serà per als més petits.

Les jornades seran abans de la inauguració, ja que estan previstes per als dies 11, 12 i 13 de febrer. El primer dia hi podran assistir els nens de les escoles i instituts de Blanes. Per fer-ho, el consistori posarà en marxa diversos autobusos que permetran transportar els més petits. El segon dia hi aniran les entitats esportives al matí i el sector del turisme a la tarda. I, finalment, el diumenge 13 serà la jornada oberta al públic en general. Aquell dia, les instal·lacions es podran visitar des de les deu del matí i fins les sis de la tarda i, segons van informar des de l'Ajuntament, es farà una visita guiada a través d'un petit recorregut per l'interior. Es preveu que es puguin fer grups de fins a 40 persones.

Segons l'Ajuntament, a la inauguració, oberta a tothom, hi haurà un espectacle important que "dignificarà l'obra", tot i que l'alcalde no va voler desvetllar com seria ni explicar-ne cap detall.

El tinent d'alcalde d'Esports, Xavier Oms, va explicar que ja fa uns mesos que sis entitats esportives s'hi entrenen i que en les pròximes setmanes es farà el trasllat definitiu de la resta. De fet, l'acalde va anunciar que a finals de mes ja estarà funcionant al 100%. "Estem en disposició de dir que abans que acabi el mes de febrer, totes les entitats ja estaran treballant a les noves instal·lacions", va afirmar Trias.

Des de l'Ajuntament es veu la Ciutat Esportiva com una oportunitat per generar turisme i desestacionalitzar, després de passar per la fira de turisme Fitur. "Sembla que tindrem un turisme que ens ajudarà a sortir de la crisi", va comentar l'alcalde en fer balanç de Fitur. "La Ciutat Esportiva ens ha de fer sortir de la crisi i per impulsar l'economia. I també per aconseguir desestacionalitzar les temporades", va afegir. Cal recordar que el consistori ja ha fet diversos contactes en aquest sentit i els mercats més interessats a poder fer estades esportives a la instal·lació van ser els països nòrdics i Gran Bretanya, en part pel clima de la localitat.

Primers entrenaments

Per la seva part, el club d'hoquei va començar ahir oficialment els entrenaments a la nova instal·lació, després que s'hagin resolt els problemes de goteres que hi va haver al setembre, com a conseqüència dels aiguats i que han fet que s'hagi de canviar el parquet. "Cal que coneguin la pista perquè puguin guanyar la Copa del Rei", va fer broma l'alcalde Trias en anunciar que l'equip iniciava els entrenament. S'havien fet algunes proves anteriors, però ahir van començar a treballar de forma definitiva. La ciutat esportiva té una superfície de més de 7.000 metres quadrats, així com quatre pistes i una capacitat per acollir més de 4.000 espectadors.

Projecte del carrer Colom

Per altra banda, en el ple municipal d'ahir es va aprovar amb 16 vots a favor i els dos d'Iniciativa en contra el pla de finançament del projecte de remodelació del carrer Colom i el clavegueram de La Plantera, que puja a 8,4 milions d'euros. L'obra es pagarà a través d'un préstec de l'ICO, que ja ha estat concedit, de 2,1 milions d'euros al 0,5% d'interès, un finançament d'Aigües de Blanes (3 milions), una subvenció de la Diputació de 350.000 euros, contribucions especials (1,3 milions) i la taxa de clavegueram.