L'Ajuntament de Castelló d'Empúries té detectades una quinzena de famílies que malviuen en garatges llogats de la urbanització Empuriabrava, a causa de que la seva situació econòmica, després de quedar-se sense treball, no els permet optar a un habitatge millor.

Es tracta en la majoria de casos d'immigrants que han perdut els seus llocs de treball en la construcció i s'han quedat sense recursos són víctimes, i segons l'ajuntament els propietaris dels garatges s'aprofiten de la seva situació desesperada.

"Són persones amb una capacitat adquisitiva baixa, i els propietaris s'aprofiten de les seves necessitats i es posen d'acord entre ells en el preu que els cobren, però evidentment els garatges no són habitables", ha manifestat l'alcalde de Castelló d'Empúries, Salvi Güell (ERC).

Aquest matí, la Diputació de Girona i l'ajuntament de Castelló d'Empúries han signat un conveni que s'inscriu en un programa de l'organisme provincial per donar suport als ajuntaments de zones turístiques a mediar en la recerca d'habitatge, amb l'objectiu d'ajudar a famílies mal allotjades i millorar la qualitat dels habitatges.

Aquest programa de "mediació social en zones turístiques" pretén donar eines als consistoris turístics amb problemes de mal ús de l'habitatge com la sobreocupació i l'infrahabitatge.

L'aportació econòmica de la Diputació, 28.671 euros, es destinarà a la contractació de la persona que coordinarà els aspectes de la mediació i l'equip interdisciplinari.