Tres càmpings gironins han estat elegits entre els millors d'Europa per associacions de campistes i automobilistes en dues de les fires més importants d'aquest tipus d'allotjament turístic. Només quatre càmpings de l'Estat espanyol han sigut reconeguts entre els millors del continent, i entre aquests s'hi troben el càmping Internacional (Calonge), Les Dunes i La Ballena Alegre II, tots dos de Sant Pere Pescador.

Els càmpings van ser premiats per diferents club automobilistes, associacions i clubs de campistes europeus en el marc de les Fires d'Utrecht (Holanda) i Stuttgart (Alemanya) celebrades durant el mes de gener. En l'esdeveniment holandès, el club automobilista va atorgar al Càmping Internacional La Marina de Alicante, el premi al segon millor d'Europa. En la fmateixa fira es van donar a conèixer també els Premis Alan Rogers, resultant guardonats dos establiments gironins: el Càmping Internacional, Calonge, va ser elegit "Millor Càmping 4 Estacions", que reconeix al millor dels càmpings oberts durant tot l'any. A més, en la categoria de "Millor Càmping per a Famílies", Les Dunes, de Sant Pere Pescador, es va endur el trofeu.

D'altra banda, a la Fira de Caravàning, Automobilisme i Turisme de Stuttgart (Alemanya), el club automobilista alemany -considerat el més influent lobby en el sector del càmping- va atorgar els seus premis Superplatz, essent reconegut en aquesta edició el Càmping La Ballena Alegre II, de Sant Pere Pescador.

Segons va assenyalar el president de la Confederació Espanyola de Càmping i Caravàning (CECC), Ricardo Fauria, el fet que diferents clubs i associacions d'usuaris europeus premiïn a quatre càmpings espanyols demostra la "bona salut" del sector. Una bona salut, per tant, que es basa sobre tot en l'excel·lent salut dels càmpings gironins, que s'han endut tres dels principals guardons.

Bona prova d'això és el llistat de finalistes: a Utrecht, el gironí càmping Cala Llevadó (Tossa de Mar) va ser finalista en la categoria a la millor vista al mar i el càmping Las Palmeras (Sant Pere Pescador) va ser nominat a millor càmping especial.

Tot just fa dos dies les dades de l'INE posaven de manifest que el turisme extrahoteler a les comarques de Girona ha suportat bé la crisi durant l'any 2010 gràcies a les pernoctacions en càmpings.