La concreció en fets de la promesa electoral del president Mas advertint que configuraria el seu govern amb els millors ha produït aquestes darreres setmanes algunes sorpreses, rebuigs i neguits. L'acceptació de Ferran Mascarell de liderar Cultura i, també, la del gironí Joan Pluma de dirigir el Patrimoni Cultural en són dos exemples. Són i/o seran els millors que es podien haver triat per aquestes responsabilitats? Com s'avalua si algú és o no el millor per una activitat o un càrrec polític? Només el temps i l'encert o el desencert d'una gestió acaben desvetllant la incògnita. El passat compta poc.

En tot cas Artur Mas i el seu govern han cregut que a Lloret hi havia alguns "millors" a qui encomanar tasques de responsabilitat. No es tracta, és clar, del partit a l'oposició anomenat MILLOR, liderat per Marc Fuertes. Es tracta d'Ivan Tibau, excapità de la selecció catalana d'hoquei i exregidor d'Esports que acaba d'ésser nomenat secretari General de l'Esport. I es tracta, també, del seu alcalde, Xavier Crespo que després de passar de la medicina a la política va aconseguir dues majories absolutes per a CiU en les dues darreres eleccions municipals. Per això, però sobretot pel lideratge protagonitzat durant la nevada de març del 2010, tot fa pensar que, només en qüestió de dies, acabi accedint a la secretaria de Seguretat d'Interior.

Són els millors? Podran demostrar que són els millors? Cal que siguin els millors? És millor qui té més formació? O qui té més experiència? O qui suma formació i experiència? O qui sense malgrat no ésser el més ben format ni tenir una gran experiència posa a la seva gestió dosis enormes d'il·lusió, creativitat, honestedat, treball i tenacitat?

Ara mateix només acrediten, tant Tibau com Crespo, els encerts que hagin tingut en la gestió d'un municipi de la complexitat de Lloret. Encerts que des del punt de vista d'altres partits com l'esmentat MILLOR, no han estat tants i que com a mínim els qüestionen algunes actuacions i/o omissions en la gestió de la polèmica finca Can Juncadella. En tot cas d'aquí a tres mesos, en les municipals del mes de maig, els lloretencs tindran novament l'oportunitat de dir-hi la seva.