Les mesures de Ruiz afecten no tan sols els metges, sinó també altres col·lectius com el d'infermeria, un dels que suporten més càrrega laboral.

Què n'opina de la proposta del conseller Ruiz de fer treballar més hores els treballadors sanitaris?

Considerem que els empleats de la Sanitat treballem en un sector estressant, d'atenció directa al pacient les 24 hores i amb unes càrregues i dependències molt elevades, treballant per torns, treballant caps de setmana, festius, i que fa difícil conciliar la vida familiar i laboral. Aquesta proposta comportaria una modificació de les condicions de treball i caldria negociació amb els sindicats presents a la Mesa Sectorial de Sanitat, on CCOO representem la primera força.

Estan d'acord amb les propostes de Ruiz?

És evident que les propostes no ens semblen bé, en absolut. El que sí que s'hauria de fer és reduir càrrecs de confiança de l'administració en general i en sanitat en especial, ja que en temps de crisi hem vist com s'han augmentat els comandaments intermitjos sense que això repercuteixi a donar una millor assistència sanitària a l'usuari, mentre que el personal de base són els mateixos però amb una major sobrecàrrega laboral.

Què en pensa de la decisió d'informar del cost dels fàrmacs?

Hauria de servir per conscienciar, però no obstant, fa uns anys es va fer una mesura similar i només va servir per augmentar la despesa en paper. S'haurien de dotar les plantilles de suficients recursos per poder fer una bona promoció de la salut i prevenció de les malalties.