"Ens han arribat moltes queixes i, fins i tot, sabem que hi ha determinades hores al dia que el parc Bosc és intransitable". Així és com el regidor de Medi Natural, Richard Elelman (ICV), va respondre la pregunta de l'edil Diego Borrego (PP) en referència a les queixes que diversos veïns li havien fet arribar sobre l'elevat nombre d'estornells que hi ha a la ciutat. L'ecosocialista va assegurar que enguany se n'han detectat fins al doble de l'any passat a causa de les fredes temperatures que s'han registrat. Per això, l'alcalde, Santi Vila (CiU), va anunciar que properament posaran dos falcons pelegrins que actuïn com a "dissuassoris" davant d'aquest problema.

La població d'estornells, va dir Elelman al ple de dijous, habita a Alemanya i a Polònia durant l'estiu, però després es trasllada aquí en una fugida del fred de la zona. La seva arribada, però, propicia les crítiques dels veïns, ja que produeixen molèsties amb els seus excrements i, alhora, fan malbé la pintura dels cotxes i el mobiliari urbà. Per aquest motiu, l'edil va assegurar que fer-los fora de la zona del parc Bosc seria una mesura "inútil", ja que simplement es traslladarien a un altre lloc sense que els poguessin controlar. De moment, té prevista una reunió la setmana vinent amb els tècnics de l'Ajuntament per intentar trobar-hi solució, però Vila ja va avançar que hi ha prevista la iniciativa dels falcons perquè espantin aquestes aus.

La capital altempordanesa rep des de fa més de cinc anys centenars d'ocells d'aquestes caraterístiques que es concentren al parc Bosc però també en d'altres espais com ara la plaça de l'Estació.

Durant el govern de l'exalcalde Joan Armangué (PSC) es van dur a terme diverses mesures per acabar amb aquesta plaga, que segons Elelman aquest any ha doblat el nombre d'exemplars.

Entre les proves que s'han fet hi ha hagut la instal·lació d'altaveus imitant el soroll de depredadors per espantar els ocells passant per caçadors al parc Bosc. De fet, aquesta actuació va ser una de les més espectaculars, ja que va acabar amb uns 3.000 exemplars abatuts i amb la resta repartits per d'altres punts de la ciutat.