Molt lentament, el govern de CiU va nomenant els delegats territorials a les comarques gironines. I va cessant els que encara queden del tripartit. Ahir es va fer oficialment el nomenament de Joaquim Casanovas com a delegat territorial de Sanitat, ja que es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat juntament amb el cessament de Marta Pedrerol, que havia estat posada pel PSC.

Casanovas no és nou en el càrrec. Llicenciat en medicina i diplomat en ciències empresarials, ja havia estat delegat territorial de Sanitat entre els anys 2000 i 2004. Fins aquest moment, era el gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Aquest és tot just el segon nomenament que realitza el govern de CiU, després que ja hagi pres possessió del seu càrrec el delegat territorial d'Ensenyament, Albert Bayot. De moment, el govern català s'està agafant amb calma els nous nomenaments i de fet, tal com va avançar Diari de Girona, n'hi ha uns quants que no es preveuen cobrir de nou.

Mentrestant, el govern de CiU ja ha cessat els delegats territorials d'Interior, Marc Vidal (ICV), el de Territori i Sostenibilitat, Ramon Ceide (PSC), i el de l'antic departament d'Universitats, Innovació i Empresa, David Mascort (ERC).

És probable que, com a mínim, les delegacions territorials d'Interior i Territori s'acabin suprimint, i que les seves atribucions passin al delegat del Govern, Eudald Casadesús. De fet, aquests dos nous càrrecs es van crear durant el darrer mandat del tripartit, ja que fins llavors no havien existit. Des de CiU es va interpretar que els nomenaments de delegats territorials de totes les conselleries ?corresponia a una voluntat de mantenir l'equilibri entre els diferents partits.

Ara fa unes setmanes, el portaveu del govern, Francesc Homs, va assegurar que la situació de tenir "un delegat per a cada partit" no podia continuar. Això farà que departaments com els d'Interior, Territori i Governació puguin quedar vacants, i que els econòmics (Economia i Empresa i Ocupació) puguin agrupar-se en una única macroàrea.