Ryanair va anunciar ahir una nova ruta des de Girona a la ciutat italiana de Lamezia. Aquesta nova connexió de Ryanair amb Itàlia començarà a operar el 13 d'abril i comptarà amb tres freqüències setmanals, els dilluns, dimecres i divendres.

Situada al centre de Calàbria, en la punta de la bota italiana, Lamezia també és coneguda com la ciutat dels dos mars, ja que es troba entre el Mar Jònic i el Tirrè. La composen les antigues ciutadelles de Nicastro, Sambiase i Santa Eufemia, que es van unir per formar l'actual ciutat de Lamezia Terme, nom amb el qual es recorda a les antigues i cèlebres termes de Caronte. És una ciutat de poc més de 70.000 habitants de la província de Catanzaro. Per entendre'ns, es troba en el que seria l'empenya de la bota italiana.

L'aeroport de Lamezia-Terme és de mida petita, amb una única terminal. L'utilitzen passatgers que viatgen a la ciutat de Lamezia-Terme, que està a 10 quilòmetres. És un dels destins més populars a Itàlia per passar les vacances d'estiu.

Per aquest motiu, al seu aeroport operen sobretot vols domèstics italians, però també compta amb vols internacionals i inclús amb vols de llarga distància. Les aerolínies Air Transat, Blu-express, Brussels Airlines, easyJet, GermanWings, Helvetic Airways i Jetairfly, per exemple, ja fa temps que hi operen. En total hi ha deu aerolínies de baix cost que operen a l'aeroport de Lamezia, tot i les seves mides reduïdes.

Dotzena ruta a Itàlia

Luis Fernández-Mellado, responsable de màrqueting i vendes per a Espanya, va declarar que "estem molt contents amb aquesta nova ruta Ryanair entre Girona-Lamezia".

Fernández Mellado va recordar que a més de les rutes internacionals (entre les quals hi haurà aviat aquesta a Lamezia), Ryanair "ofereix 6 destins domèstics des de Girona: Sevilla i Madrid per conèixer la península, Palma i Eivissa per gaudir les Illes Balears; i Tenerife i Lanzarote per escapar del fred i gaudir de l'hivern assolellat canari".

La de Lamezia serà la dotzena ruta entre Girona i Itàlia de Ryanair. Les ciutats italianes són de les més visitades pels viatgers de l'aeroport de Girona, com ho demostra l'alta ocupació dels avions i l'elevat número de vols. Actualment es pot volar des de Girona a l'Alguer, Bolonya, Brindisi, Milà, Peruggia, Pescara, Pisa, Roma, Trappani, Torí i Venècia. A partir del 13 d'abril, Lamezia s'afegirà a un llistat que cobreix ja tota la península itàlica i les seves illes.