La pràctica de la prostitució a la via pública i sobretot a les carreteres Nacional II, GI-555 i C-63, a la comarca de la Selva, és una problemàtica que molts municipis intenten frenar i, per això, alguns han optat per aprovar ordenances de convivència ciutadana que sancionen aquesta pràctica. Aquest és el cas de l'Ajuntament de Sils, que el novembre passat en el ple va aprovar una ordenança que preveu sancions de fins a 2.000 euros; unes multes que es començaran a imposar a partir del 22 de febrer.

Al text de l'ordenança, el grup d'ICV-EUiA de Sils hi va presentar al·legacions i, sobre el tema de la prostitució, reclamava que el consistori redactés una nova ordenança que es centrés només sobre la lproblemàtica de la prostitució a Sils i que es retirés l'article sobre aquest tema que recull l'ordenança de convivència ciutadana i activitats a la via pública i es canviessin el tipus de sancions.

Aquesta al·legació del grup ecosocialista, però, finalment s'ha desestimat i s'assegura que la raó és que no es "procedeix un canvi de titpificacio de la sanció prevista en l'ordenança, ja que és ?adequada a la infracció comesa i en tot cas serà l'expedient sancionador el que graduï l'import de la sanció".

Tot i que a partir del dia 22 es comenci a multar aquesta pràctica, que es detecta actualment sobretot a la GI-555, la carretera que va d'Hostalric a Sils, aquesta ordenança trambé preveu que abans de multar la policia local informarà i, fins i tot, els oferiran assitència social en el cas que sigui necessari per abandonar aquesta pràctica.

Sancions de 200 a 2.000 ?

Les multes de fins a 2.000 euros seran tant per a clients com per a les prositutes que mantinguin relacions retribuïdes en espais públics. Pel que fa al tipus de sanció, l'ordenança considera com a la més baixa -lleu- i que pot comportar multes de fins a 500 euros el fet "d'oferir, sol·licitar, negociar o acceptar serveis sexuals retribuïts a l'espai públics".

Llavors n'hi ha una de considerada greu, que va dels 501 a 1.000 euros, que és pels casos en què que s'ofereixi o s'accepti serveis sexuals en la proximitat de centres docents o de lleure o zones d'esbarjo freqüentades per menors. I, finalment, la de gradació més alta, molt greu, pot arribar fins als 2.000 euros i s'imposarà en "el fet de mantenir relacions sexuals retribuïdes a l'espai públic".

A banda de prohibir la prostitució al carrer, aquesta ordenança que entra en vigor el 22 de febrer també prohibeix banyar-se als Estanys de Sils o regula la pesca en zones protegides, entre d'altres.