El Govern català ha autoritzat que l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) obri una línia d'ajuts econòmics per avançar les prestacions d'atur que percebran els mariners afectats per la veda de pesca d'aquest any, segons es va acordar ahir en la reunió del Consell Executiu de Govern. Els crèdits que concedirà l'ICAA beneficiaran els afectats de les flotes d'arrossegament de Blanes (Selva), Roses (Alt Empordà), Palamós (Baix Empordà), Llançà i Port de la Selva (Alt Empordà), i Arenys de Mar, Mataró i Sant Pol de Mar (Maresme).

L'atur temporal va començar el passat u de febrer i s'allargarà fins al tres de març a tots els ports afectats, excepte al port de Palamós, que va fer la veda el passat mes de gener per tal d'afavorir la recuperació i la reproducció de les espècies sotmeses a més pressió pesquera. L'import de les ajudes en forma de crèdits ascendirà a 9.650 euros i el govern es farà càrrec dels interessos, amb un tipus d'interès fix en el 4% a cinc mesos de termini, i de la comissió d'obertura, que és del 0,25% de l'import formalitzat, segons es va estipular ahir en la reunió del Govern.

A més de les línies de préstec per avançar les prestacions d'atur, que sumen un total de 447.000 euros destinats a afavorir el sector pesquer, el govern també ha acordat ajudes a través de l'ICAA per compensar la paralització de la flota d'arrossegament per valor de 734.474 euros.