El president de la Generalitat, Artur Mas, va qualificar ahir de «nomenament frustrat» el fitxatge de l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, com a nou secretari de Seguretat del Departament d'Interior. Mas ho va afirmar després que el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, hagués preguntat quines són les raons perquè encara no s'hagi fet aquest nomenament, cinc setmanes després que s'hagués anunciat el nom de Crespo per al càrrec. Nadal considera aquest fet «la punta de la piràmide d'un conjunt de despropòsits» que creu que s'han produït durant les primeres setmanes del Govern. Tot i les paraules de Mas al Parlament, fonts del Departament d'Interior continuen mantenint que Crespo serà nomenat secretari de Seguretat un cop s'hagi solucionat el seu relleu a l'alcaldia de Lloret.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, Nadal va constatar que «ja fa gairebé sis setmanes» que el conseller d'Interior, Felip Puig, «va anunciar que proposaria el nomenament de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat». Davant d'aquesta situació, Nadal va preguntar per què no s'ha produït el nomenament, tot considerant que «el cas Crespo és la punta de la piràmide d'un conjunt de despropòsits que s'han produït en aquestes primeres setmanes de gestió del Govern de Catalunya».

Mas va replicar a Nadal que ell «sap perfectament, per la seva llarguíssima experiència de govern, que un nomenament no és nomenament fins que no s'ha fet, i aquest no s'ha fet». El president, però, va assenyalar que les «raons» del perquè no s'ha fet les ha de donar el conseller Puig, perquè «és qui l'ha de proposar». «O és que els proposava el president els seus directors generals i secretaris?», va preguntar a l'exconseller de Política Territorial i Obres Públiques, tot concloent que «vostè ha de parlar amb el senyor Puig».

Sigui de qui sigui la responsabilitat, Mas va admetre que el de Crespo ha estat un «nomenament frustrat». «Això és la pura evidència, perquè és el que van recollir els mitjans de comunicació», va indicar Mas. De tota manera, el president va instar Nadal a fixar-se en «el munt de nomenaments que s'han fet» i en «la quantitat de gent que ha vingut de fora de l'administració i que s'incorpora a un govern perquè hi deu tenir confiança». Mas va afegir que hi ha «casos de gent que ara cobrarà menys per la seva vocació de servei públic».

En qualsevol cas, tot i que Mas parlés de «nomenament frustrat», el Departament d'Interior continua assegurant que el conseller Felip Puig compta amb l'alcalde de Lloret com a secretari de Seguretat, un cop s'hagi resolt el traspàs a l'alcaldia de Lloret. El cert és, però, que l'alcalde ja es va acomiadar per carta dels seus treballadors i la resta de partits a principis de gener, i que en aquell moment ja estava disposat a deixar l'alcaldia. De fet, el seu successor, Romà Codina, ja ha estat proclamat candidat. En veure que les setmanes passaven i no era nomenat candidat, tanmateix, Crespo ha decidit acabar el mandat a l'Ajuntament.