El diagnòstic del metge és clar: lesions cervicals que li obligaran a dur collarí durant tres dies, fisura al dit que necessita de l'ús d'una fèrula metàl·lica durant 10 dies i diversos hematomes i esgarrapades al coll i braços. La víctima és una estudiant de tretze anys de l'institut de Sils que hauria estat agredida per tres alumnes del centre el passat dimarts 8 de febrer.

Els pares han denunciat l'agressió davant els Mossos i han fet coresponsables dels fets els treballadors del centre en entendre que haurien descuidat la vigilància del pati afavorint que la seva filla fos esbatussada durant una bona estona. La direcció del centre, en canvi, manifesta que durant el temps d'esbarjo els alumnes van estar controlats en tot moment i si bé van veure l'agressió aquesta hauria representat només un cop «sense possibilitat que n'hi hagués un segon» per l'actuació del conserge i la directora.

En la declaració policial, la mare de la menor estomacada afirma que la seva filla es trobava amb dues amigues al pati del centre durant els minuts d'esbarjo quan una altra alumne se li va acostar i, després de pronunciar «això no ho podem deixar passar», va començar a donar-li puntades de peu fins que va aconseguir fer-la caure a terra. En aquell moment, una de les dues noies que acompanyaven la menor també s'hauria sumat a la pallissa, que s'hauria allargat uns quants segons abans no arribessin els treballadors del centre per auxiliar la víctima.

Els pares de l'agredida indiquen que des del centre ningú s'ha interessat per l'estat de l'estudiant i apunten que l'única trucada rebuda va ser justament després de la batussa. Fins i tot, esmenten que el centre va amenaçar amb expulsar la menor agredida en entendre que es trobaven davant una «baralla» i no una «agressió». Des del centre s'han limitat a afirmar que han seguit el procediment habitual per aquests casos negant que es tracti d'una agressió com la denunciada pels pares i obviant especificar quina sanció s'ha aplicat a les alumnes.

«El centre té culpa perquè no pot deixar el pati sense vigilància», apunta el pare de l'adolescent, qui tampoc escatima arguments per responsabilitzar parcialment l'institut per aquesta situació.

La menor ha reconegut dues de les tres agressores, ja que des del moment que va caure a terra es va cobrir la cara amb les mans per protegir-se dels cops i no va aconseguir veure res més. Els seus pares, per la seva banda, estan recopil·lant informació de les alumnes aprofitant que aquestes han publicat comentaris en els seus perfils de Facebook on expliquen les circumstàncies que van propiciar l'agressió i la satisfació que la mateixa els proporcionava. Paral·lelament, estan fent gestions amb el lletrat Nicolau Canela per personar-se com a acusació particular.