El delegat d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, indica que la direcció de l'IES de Sils va actuar correctament en l'afer de l'agressió que hauria rebut una alumna per part de tres estudiants del mateix centre el passat dimarts 8 de febrer. Bayot es posiciona en la mateixa conclusió esgrimida per la direcció del centre que va valorar el cas com una baralla entre companys d'escola. El delegat desmenteix que el pati del recinte es trobés sense vigilància, com hauria denunciat la família davant els Mossos d'Esquadra, i especifica que precisament la directora i altres docents eren els que estaven supervisant el temps d'esbarjo dels estudiants.

El delegat no s'oposa a que els pares hagin decidit denunciar els fets tot i considerar que hauria sigut més prudent parlar amb el centre i trobar la millor manera de resoldre el conflicte. Exposa també com des del departament van estar al corrent dels fets en tot moment a través de la figura de l'inspector.

L'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS) també fa costat al centre en la seva gestió de l'assumpte. No obstant això, avui es reunirà amb la família de la menor per escoltar les seves reclamacions ja que també van posar en coneixement del regidor d'Educació, Carles Taberner (IdS), la situació viscuda per la menor.

Les versions de l'institut i la família difereixen sustancialment en la valoració dels fets doncs aquesta darrera sosté que va tractar-se d'una agressió mentre els docents creuen que va ser una baralla on només va produïr-se un sol cop. El diagnòstic mèdic però refereix com la menor haurà de dur collarí durant tres dies i una fèrula metàl·lica en un dit, a banda de presentar esgarrapades.