Un home que dissabte passat fumava un cigarret a la porta del servei d'urgències de l'hospital comarcal de Blanes va amenaçar, agredir i insultar els vigilants de seguretat que el van intentar fer desistir del seu comportament: fumar massa aprop de l'hospital. El seu comportament li va suposar la imputació de dues faltes per lesions i amenaces que es van dirimir dimecres en un judici ràpid. En cas d'haver desistir del seu comportament l'home, un veí de Blanes de 53 anys, probablement se n'hauria ensortit amb una acta tramitada al Departament de Salut que li hagués comportat una petita acta.

Però el fumador militant es va encarar als vigilants de manera grollera i els va dir que ell fumava on li donava la gana, fins al punt que la situació va degenerar en agressions i exhabruptes que van precisar la intervenció de la policia local i els Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera, l'home va ser convocat el dimecres al matí als jutjats de Blanes per a la celebració d'un judici ràpid en virtut de les faltes de lesions i amenaces que li atribueixen els Mossos. Segons la llei 42/2010 de mesures sanitàries contra el tabaquisme, des del passat dos de gener no es pot encendre un cigarret en cap espai dins els recintes hospitalaris. La llei esmenta explícitament que no es podrà fumar enlloc i, per exemplificar què significa enlloc, s'hi inclouen els accessos, les zones de pas, els espais enjardinats i els aparcaments hospitalaris.

L'home s'estava fumant la cigarreta dissabte a les quatre de la tarda a la porta d'urgències. Els vigilants li van demanar que no fumés o que ho fes fora del recinte; però va posar-se fatxenda i es va encarar als vigilants quan aquests el van intentar retirar per la força de la porta d'urgències perquè molestava els pacients que eren dins. El forcejament va culminar amb la presència de policies que van haver de reduir el subjecte, que malgrat tot no va ser violent envers els agents i per això no va resultar detingut.