El santuari del Vilar de Blanes necessita ajuda econòmica. En els darrers temps, l'ermita acumula un dèficit de 1.200 euros com a conseqüència de la realització d'unes obres de millora urgents i la disminució dels ingressos per la baixada de casaments celebrats a la parròquia. Per tot això, des de la parròquia volen fer una crida i posar en marxa diverses activitats per aconseguir recollir fons i resoldre la situació econòmica. Les actuacions realitzades a l'ermita consistien, bàsicament, en la reparació de tot el sistema elèctric exterior i interior de la parròquia que va quedar molt afectat després de la important nevada del mes de març de ?l'any passat. També es van fer altres reparacions menors com la coberta de l'ermita.

El dèficit, doncs, s'ha generat per l'import de la factura total de les obres que puja a 1.974 euros. L'obreria que gestiona el Santuari disposa de 700 euros al compte corrent, però no els pot destinar a pagar les obres, perquè té un seguit de despeses de manteniment, que no pot deixar d'afrontar. El dèficit, doncs, és de 1.200 euros, tot i que els diners del compte no es poden destinar a pagar les obres. Segons va explicar Joan Ferrer, membre de l'obreria, les despeses de manteniment són elevades, ja que n'hi ha diverses com són l'electricitat, el telèfon o el manteniment dels massovers i la botiga.

La situació s'ha vist agreujada per la baixada del nombre de casaments, que són la major font d'ingressos de l'ermita. En els darrers anys, les bodes celebrades han disminuït molt. Aquest passat any, per exemple, només se n'han celebrat dos. Segons va explicar Quim Planas, que porta la comptabilitat de l'Associació Estimem les Ermites de Blanes, el nombre de casaments a l'ermita ha baixat en més de 100 en els darrers cinc anys. "És una qüestió generalitzada. La majoria ho fa per la via civil, però a més, en general, la gent no es casa", va afirmar Planas.

Des de l'obreria estan començant a pensar i preparar un ?seguit d'activitats per intentar generar recursos i poder fer front a la situació econòmica. En aquest sentit, s'han engegat una sèrie de porres a dos euros, que permetran a llarg termini aconseguir fons. A les porres es regalen diversos obsequis que les botigues del poble han donat gratuïtament a l'obreria.

Des de l'Associació Estimem les Ermites de Blanes també es volen dur a terme activitats que puguin servir per aconseguir diners per al Vilar. De moment, però, creuen que cal sensibilitzar la gent: "És una mena de crida per sensibilitzar la gent per si pot fer alguna aportació", va explicar Joan Torner, membre de l'associació. Una de les idees que es podrien dur a terme és l'edició d'una guia de les diferents ermites de Blanes, per la qual s'obtendria una subvenció i que generaria més visites.

Per altra banda, l'any que ve farà 1.000 anys que es va trobar la Mare de Déu del Vilar i les diverses entitats vinculades estan preparant una sèrie d'activitats de commemoració. També és important, doncs, aconseguir tenir l'economia sanejada per afrontar aquest any.