Encara falten tres mesos, però les municipals del proper 22 de maig es preveuen més renyides que mai. A hores d'ara, tots els partits estan treballant a contrarellotge per acabar la feina que fa mesos que preparen: tancar les llistes i associacions amb independents per fer "marques blanques", per tal d'aconseguir el major nombre de candidatures possible. La batalla, però, es preveu dura: malgrat que els partits són reticents a fer públic el llistat de pobles on es presentaran, ja que moltes agrupacions locals encara estan acabant de confeccionar llistes, de moment ja hi ha una desena de localitats on es preveuen sis candidatures (o més): Girona, Olot, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí, Figueres, Castell-Platja d'Aro, Blanes i Salt.

Però no tots els candidats estan confirmats. De fet, Girona ciutat és l'únic lloc on els principals partits ja han fet públic quins seran els seus candidats, a causa de la transcendència de la cita: Pia Bosch (PSC), Carles Puigdemont (CiU), Joan Olòriz (ICV), Blanca Palmada (ERC) i Concepció Veray (PP).

Però les coses no estan tan clares a la resta de localitats. A Figueres, per exemple, el PP encara no ha anunciat qui serà el seu candidat a l'alcaldia. Tot apunta, però, que les opcions es reparteixen entre el regidor Diego Borrego i la delegada local, Maria Àngels Olmedo. La resta d'opcions, en canvi, sí que han fet públics els seus noms per a la capital altempordanesa: Santi Vila per CiU, Pere Casellas per PSC, Francesc Canet per ERC i Xavier Montfort per ICV. Qui encara no ha anunciat res, en canvi, és Solidaritat, que no dirà quins són els seus alcaldables fins a partir del 20 de febrer, quan celebrin el seu congrés.

A Lloret passa quelcom similar a Figueres: els principals partits tenen candidat, a excepció del PP, situació que es repeteix a Salt o a Olot, per exemple. En aquest darrer cas, però, una altra incògnita també és saber què succeirà amb ICV i Alternativa per la Garrotxa, que aquesta vegada es presenten per separat.

A Blanes, el PP tampoc ha confirmat candidat, però també s'obre un interrogant en el cas d'ERC, que tampoc ha designat el seu cap de files. Els populars tampoc han fet públic si la seva regidora de Palafrugell, Laura Galiana, repetirà com a cap de llista, en unes eleccions marcades per l'absència de l'exalcalde Lluís Medir.