L'autopista AP-7 ha perdut el pas de 6.000 cotxes i 3.000 camions diaris en els últims tres anys, xifres que Acesa ha atribuït a la crisi econòmica i que ha descartat que tinguin res a veure amb les obres d'ampliació de la carretera. En canvi, han detectat petits símptomes de recuperació a la frontera.

Segons va explicar ahir la Cadena Ser, durant l'any 2007 circulaven 59.000 cotxes i més de 10.000 camions per l'autopista. El 2009, en canvi, el nombre de cotxes va superar per poc els 44.000 vehicles, mentre que la quantitat de camions va baixar fins als 8.000. Finalment, durant el darrer trimestres del 2010 -amb xifres que encara no estan tancandes- continuava havent-hi una pèrdua d'usuaris, però en menor mesura.

El director de xarxa de l'AP-7 i l'AP-2, Miquel Camacho, va assegurar que la caiguda és atribuïble al cicle econòmic. "El tercer trimestre de 2010 estàvem en un 4,3% de pèrdua, quan la pèrdua acumulada a la mateixa data del 2009 era del 8,1%", va indicar. Camacho va afegir que estan veient com "hi ha una evolució moderada" d'aquest trànsit, i veu una "corresponendència" entre l'entorn econòmic i aquesta evolució.

En canvi, Camacho va descartar que les obres d'ampliació que s'estan portant a terme en aquests moments tinguin cap incidència, "perquè precisament aquest és el corredor que menys perd".

Estabilització prevista pel 2011

I és que, malgrat tot, la pèrdua de trànsit a les comarques de Girona és inferior al de la resta de xarxa que gestiona Acesa. Mentrestant, les autopistes de França ja estan recuperant les dades de trànsit. De cara a aquest 2011, a més, s'espera que les dades s'estabilitzin i s'iniciï una lenta recuperació.