L'Ajuntament de Blanes ha anunciat que el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, inaugurarà la nova Ciutat Esportiva de la localitat el proper 20 de febrer, gairebé 8 anys després d'haver-hi posat la primera pedra com a conseller en Cap del Govern de Jordi Pujol. El consistori va anunciar la presència del nou president de la Generalitat en un comunicat de premsa, on va confirmar que la inauguració serà el proper diumenge a partir de les sis de la tarda. Tot i això, no s'ha fet públic cap detall més de l'acte, ja que des del primer moment l'alcalde Josep Trias ho ha volgut portar en secret, perquè esdevingui «una sorpresa».

Cal recordar que la primera pedra de la instal·lació es va posar el 12 d'abril de 2003 amb la presència, a part de Mas, de l'alcalde de Blanes del moment, Ramon Ramos (CiU), i de l'arquitecte de tot el projecte, Arata Isozaki. Malgrat donar el tret de sortida en aquell moment, les obres no es van iniciar fins al 2005, ja que els treballs van estar dos anys aturats.

La primera pedra es va posar, doncs, amb l'Ajuntament i la Generalitat en mans de convergència i ara el pavelló s'inaugurarà, gairebé 8 anys després, amb un alcalde de CiU i amb la presidència del Govern català altra vegada dirigida pel partit nacionalista. En la seva construcció, però, hi ha hagut alternativa tant al consistori com a la Generalitat.

Tot el procés d'inauguració i de posada en funcionament de la nova Ciutat Esportiva va començar el passat divendres amb la primera jornada de portes obertes, dedicada a les escoles i instituts de la vila. Dissabte hi van ser les entitats esportives i el sector del turisme i les portes obertes es van tancar diumenge amb més de 4.600 veïns visitant les noves instal·lacions.

La Ciutat Esportiva va ser una conseqüència de l'ambiciós projecte d'Isozaki, la Illa de Blanes, ja que aquesta gran obra havia d'anar on hi ha l'antic pavelló de la ciutat a la zona del Racó d'en Portes i llavors es va decidir construir unes noves instal·lacions esportives per poder enderrocar les velles en els terrenys de Mas Cuní.

El nou pavelló, que ha costat uns 31 milions d'euros, té una superfície de 7.000 m2 amb capacitat per acollir més de 4.000 espectadors i disposa de quatre pistes on es farà bàsquet, futbol sala, handbol, boxa i patinatge artístic, entre altres esports. A més, també s'hi podran fer concerts, teatre, congressos i fires de comerç. Del 24 al 27 de febrer acollirà la Copa del Rei d'hoquei.