L'Ajuntament de Cassà de la Selva se suma al de Celrà en la negativa a pagar la factura del 2010 pels serveis socials que els ha prestat el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. L'alcalde de Cassà, Carles Casanova, va explicar que no han abonat la factura perquè estan en «desacord» amb els 121.000 euros que els reclamen, mentre que per al 2009 van haver de pagar 46.000. La presidenta de l'enitat, Cristina Alsina, va comentar que el cost s'aplica en funció de la Llei de Serveis Socials que estima que els ajuntaments han de pagar el 34% del cost, mentre que el 66% restant correspon a la Generalitat.

La situació entre aquests dos ajuntaments i el Consorci està totalment enrocada. L'Ajuntament de Cassà de la Selva es va trobar amb els tècnics del Consorci a finals de 2009 per informar-se sobre l'aplicació de la nova legislació a partir d'aquest any. Carles Casanova va assegurar que «des del principi s'ha intentat buscar una solució a la qual no s'ha pogut arribar perquè si no es pagava no hi havia res a resoldre». En aquest sentit, l'alcalde va apuntar que «segons el Consorci la solució passa per pagar i després ja farem el que sigui».

La factura d'aquests 121.000 euros es desglossa en diferents apartats. I, en concret, en el que no estan d'acord és amb l'import que fa referència a «la infraestructura del Consorci» perquè, segons Casanova és «excessiva». Mentre que la que respon als serveis bàsic prestats si que hi estan d'acord. Uns serveis, d'altra banda, que ara es donen des del Consell Comarcal per evitar una major despesa a l'entiat segons va explicar la presidenta: «Entenem que aquests serveis bàsics no els deixem de prestar a l'espera de saber com s'acaba reorganitzant el servei». De fet, ambdues parts estan pendents de la intervenció del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

Fins a 9 treballadors propis

En Carles Casanovas ha calculat que si aquests 121.000 euros corresponen al 34% del cost del servei prestat al municipi, l'import total és d'aproximadament uns 360.000 euros. Una quanitat que estima que li permetria contractar fins a nou persones, per les tres que tenia actualment a través del Consorci i «algun servei especial».

Malgrat tot, tant la Cristina Alsina com en Carles Casanova, asseguren que hauran d'acabar per entendre's. No obstant això, la presidenta alerta que caldrà veure com es reajusta el Consorci si Celrà i Cassà acaben marxant.

Les beques escolars del Gironès a crèdit

El ple del Consell Comarcal del Gironès va aprovar ahir les bases i la convocatòria de subvencions destinades als ajuts individuals de menjador escolar per necessitats socioeconòmiques i geogràfiques per al curs escolar 2010 - 2011. I de la mateixa manera, les bases i la convocatòria de subvencions destinades a ajuts indivivduals de desplaçament per al curs que ve. la presidenta, Cristina Alsina, va explicar que esperen que la Generalitat faci efectiu aquest mes el 30% dels sis milions que es deuen en concepte de beques per menjador i transport que s'havien d'haver pagat al setembre i que han hagut d'avançar les AMPA. Alsina va explicar que el Consell ha contractat una pòlissa de 750.000€ per fer front a les situacions més urgents. D'altra banda el ple va aprovar demanar al modificació de la legislació vigent per introduir la dació en pagament com a forma de liquidació del deute hipotecari.