Un 37,49% d'alumnes de la diòcesi de Girona -que també inclou l'Alt Maresme però no el Ripollès i la Cerdanya-, des d'educació infantil fins a batxillerat, estudien religió catòlica. Aquest recompte fet per la delegació d'Ensenyament del Bisbat inclou els centres públics i els integrats en la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

Per nivells educatius, el 4,35% de l'alumnat d'Infantil, el 36,44% de Primària, el 18,81% d'ESO i el 2,99% de batxillerat reben ensenyament de Religió catòlica. En xifres absolutes, dels 89.162 alumnes dels centres públics, 18.133 reben ensenyament de Religió catòlica.

Aquestes dades, les ha facilitat el Delegat episcopal d'Ensenyament i del Secretariat de l'Escola Cristiana, Pere Micaló, amb motiu del període de preinscripcions als centres docents, corresponent al curs 2011-2012 que finalitza el proper dia 25 de febrer.

Micaló va assenyalar que es mantenen els percentatges d'alumnat de Religió catòlica del curs anterior, amb un lleu augment en els nivells d'ESO i de Batxillerat -el 15,11% d'estudiants cursen la matèria- i un petit descens a Primària -ho fa el 25,49%, tenint en compte també Infantil-.

Pel que fa als materials didàctics, el delegat episcopal d'Ensenyament va informar que, de moment, no s'han editat en català aplicats a les noves tecnologies.

Formació docent

Pere Micaló també va presentar l'Espai de reflexió per a docents cristians, endegat el curs anterior i en el qual participen actualment un centenar de professors. Es tracta de trobades en grups d'una dotzena de participants, obertes a tots els professionals de l'ensenyament.