L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, va explicar ahir que l'increment dels sous de dues treballadores de l'Ajuntament ganxó -que ha estat denunciat pel comitè d'empresa i la junta de personal i el grup del PSC per considerar que és una puja possiblement encoberta- respon a una necessitat laboral temporal. Va afegir que s'ha optat per fer-los una prolongació de la jornada perquè surt més econòmic que pagar-los les hores de més com a extres.

El batlle ganxó va exposar aquests arguments al programa Línia amb alcalde, de Ràdio Sant Feliu, on va ser qüestionat per la informació que va publicar Diari de Girona, i que explica que tant la representació unitària dels treballadors municipals com els socialistes s'han queixat del que consideren dos increments de sou pressumptament encoberts a dues treballadors a través del complement específic. Per la seva categoria, el valor de cada punt d'aquest complement hauria de ser de 12,03 euros. No obstant això, i d'acord amb la relació de llocs de treball del pressupost d'aquest any que citen tant els treballadors com el PSC, a una de les empleades li surt que cada punt del complement específic té un valor de 18,05 euros, mentre que per a l'altra és de 16,28.

Motas, que va puntualitzar que no domina excessivament els temes de personal, va explicar que a aquestes dues treballadores se'ls ha ampliat la jornada laboral i, per tant, aquestes hores de més s'apliquen els seus sous. «En comptes de fer hores extres, que és més car per a l'Ajuntament, se'ls ha prolongat la jornada, que surt més econòmic», va precisar el batlle. També va explicar que és una situació temporal, és a dir, que «quan ja no fassin més aquestes hores, se'ls deixarà de pagar (les hores)». Per a Motas, aquesta denuncia del PSC que apareix a la premsa respon al fet que els socialistes estan «nerviosos» perquè s'acosten les eleccions.