L'Ajuntament de Tordera continua la seva particular batalla per intentar acabar amb la prostitució a la carretera N-II. En els darrers dies, des del consistori s'ha enviat una carta al Ministeri de Foment, una al nou conseller d'Interior, Felip Puig, i una altra al Parlament de Catalunya perquè aquestes institucions legislin sobre la qüestió i es pugui acabar amb aquesta problemàtica que afecta a diversos municipis de les comarques gironines i el maresme. «Demano a la Generalitat i a l'Estat que legisli sobre la prostitució a les carreteres, perquè des de l'Ajuntament ja no hi podem fer més. Hem fet tot el que podíem fer», va afirmar l'alcalde, Joan Carles Garcia, que recorda que l'ordenança de civisme aprovada no ha aconseguit fer fora les noies.

Segons l'alcalde, l'ordenança va funcionar correctament en un inici, però els pobles veïns (Vidreres i Sils) també van aprovar ordenances molt similars i això ha fet que les prostitutes hagin tornat a la zona de Tordera, que va ser el primer municipi que va implantar aquesta normativa. «L'ordenança va funcionar molt al principi, però a mesura que els pobles veïns van anar aprovant les seves ordenances, les prostitutes han acabat tornant, ja que la N-II és una carretera molt atractiva perquè hi passen molt vehicles cada dia», va explicar Garcia. «Amb el temps hem vist la ineficàcia de l'ordenança per fer fora les prostitutes. Ara hem vist que només vam aconseguir desplaçar-les», va afegir Garcia.

El principal problema, segons l'alcalde, és que no aconsegueixen multar a les prostitutes perquè aquestes es declaren insolvents i canvien amb molta facilitat de domicili, de manera que és molt díficil fer arribar les notificacions. Tot i aquestes dificultats, l'Ajuntament ha recaptat uns 20.000 euros de les sancions aplicades amb l'ordenança en els deu mesos que està vigent. Això s'explica perquè amb els clients no hi ha cap problema per cobrar les sancions, sinó al contrari. Segons explica l'Ajuntament acostumen a pagar ràpid, perquè no arribin les notificacions. Tot i la recaptació, l'alcalde va explicar que aquest no és l'objectiu: «Però el que volem no és recaptar, sinó abolir la prostitució a les carreteres».

Per altra banda, Garcia va aprofitar la visita del Ministre Blanco al Forum Europa de Barcelona per preguntar-li sobre la qüestió. En concret, va comparar la situació dels boletaries que s'han expulsat de les carreteres dels pirineus i li va preguntar «com resoldrà el ministeri aquesta problemàtica». Blanco, però, no va respondre a la seva qüestió.