L'Ajuntament d'Anglès va utilitzar uns fons reservats per la construcció de pisos de protecció social de 406.251,27 euros per pagar ?l'IVA de la compra de les naus Burés. De fet, així ho va confirmar la pròpia regidora d'hisenda, Soledat Mulero, al grup municipal de PAU, que havia sol·licitat un informe jurídic sobre el destí dels fons. Des de l'Ajuntament es va recordar que aquests diners continuen tenint exactament la mateixa finalitat que quan es van pactar.

Fruit d'unes negociacions de legislatures anteriors, l'Ajuntament i empreses constructores van acordar reservar 406.251,27 euros per destinar-los a construir pisos de protecció social. En una Junta de Govern Local de l'octubre de 2009, però, es va aprovar utilitzar aquests fons de manera "transitòria", tenint en compte que la tresoreria municipal es trobava en una situació molt delicada, segons es feia constar en la mateixa Junta. En conèixer el contingut de la Junta de Govern, el grup de PAU va demanar un informe jurídic per saber si aquests fons es podien utilitzar i quin ús se li havia donat. PAU té dubtes sobre aquesta pràctica: "Per com està redactada la Junta de Govern Local en què s'utilitza "es creu" i "podria", creiem que això no es pot fer i per aquest motiu vam demanar l'informe jurídic que encara no ens han fet arribar", va destacar el portaveu de PAU, Pere Espinet.

L'Ajuntament no va entregar l'informe a PAU i aquest grup va tornar a demanar-lo per escrit mesos després on també sol·licitava si ja havien estat retornats. "Demanem un informe on es digui si es poden utilitzar aquests diners per pagar factures i despeses. I si aquests diners s'han recuperat i tornen a ser dels fons reservats", se sol·licitava l'11 de gener directament a la regidora d'hisenda, Soledat Mulero.

En aquesta ocasió, Mulero, tot i no entregar l'informe, va informar el grup de l'oposició que "els fons reservats de 406.251,27 euros es varen fer servir per poder pagar l'IVA de la compra de la Burés". La regidora va afegir, a més, que encara no s'han recuperat els diners, perquè estan fent tràmits amb Hisenda per intentar recuperar-los. Aquesta comunicació es va produir el 18 de gener.

En conèixer l'ús d'aquests fons, PAU es va mostrar totalment en desacord que hagin de servir per pagar les naus. "No estem d'acord en què es facin servir per pagar la Burés. A més, cal destacar que estem totalment sense diners. El proper govern municipal no podrà pagar ni les rajoles", va destacar Espinet, que creu que la Generalitat s'hauria de fer càrrec de les naus i cedir-les en ús al poble. Espinet va lamentar, a més, que aquests diners no s'hagin destinat a pisos per a joves.

Per la seva part, des de l'Ajuntament es va confirmar que existissin aquests diners i es va recordar que aquests fons continuen reservats per la mateixa finalitat que tenien en el seu origen. "Malgrat que s'hagin pogut utilitzar de forma esporàdica, els diners del pacte amb les constructores continuen tenint la mateixa finalitat. Són fons destinats per fer pisos de protecció", va voler destacar el regidor d'Urbanisme, Josep Santané.

El regidor, com confirmava Mulero, també va explicar que l'ajuntament està en tràmits amb Hisenda perquè creu que els diners que van pagar amb l'IVA haurien de ser retornats. Les negociacions, segons Santané, van pel bon camí i veu possible que els diners els puguin ser retornats. "Estem parlant amb Hisenda perquè sembla que reconeixeran que ens han de tornar els diners de l'IVA", va recordar Santané.