L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha reconegut que el retard en el seu nomenament com a secretari de Seguretat li ha permès reflexionar i assumir la decisió de retirar-se. 'El cor em portava a assumir un càrrec de tanta responsabilitat, i tant d'estrès, però no era el més convenient', ha declarat. Crespo ha explicat que la renúncia obeeix a 'motius personals', i a la voluntat de complir el seu compromís amb els lloretencs com a alcalde, i amb els catalans que li han donat l'escó al Parlament. 'Estic satisfet que hagin pensat amb mi, però ara no pot ser', ha declarat. Xavier Crespo, però, no ha tancat la porta a una 'col·laboració' amb el conseller Puig en un futur, amb qui té 'bona sintonia'.

Poques hores després d'haver fet pública la renúncia, Xavier Crespo ha volgut explicar els motius que l'han portat a rebutjar l'oferiment de ser el nou secretari de Seguretat. L'alcalde de Lloret ha ressaltat que es tracta d'una decisió 'personal' i que, entre altres, obeeix a la voluntat d'acabar el seu compromís amb els lloretencs com a alcalde, i amb els votants que li han permès ocupar l'escó al Parlament.

'Volia ser alcalde de Lloret per dos mandats, i finalment podrà ser així', ha declarat Xavier Crespo. L'alcalde ha afegit que, dins l'àmbit municipal, vol 'gaudir' dels mesos que queden abans de les eleccions, i recolzar Romà Codina com a alcaldable de Lloret de Mar.

En el terreny polític català, Xavier Crespo ha refermat la seva voluntat de continuar ocupant l'escó al Parlament durant tota la legislatura. L'alcalde ha admès que, després que li oferissin el càrrec de secretari de Seguretat, havia entrat un escrit de renúncia a la cambra catalana, però que des del primer moment en què es va retardar el nomenament, va decidir fer marxa enrere.

Xavier Crespo ha dit que, en un principi, el retard en el seu nomenament -decidit per les dues parts- li havia semblat 'bo', però ha admès que ara 'potser ha durat una mica massa'. Durant tot aquest temps, l'alcalde de Lloret ha especificat que s'ha dedicat a preparar el relleu a l'alcaldia, però que per problemes burocràtics, el ple on s'havia de fer efectiu el canvi d'alcalde s'ha retardat.

Aquest 'mes o mes i mig' que ha passat d'ençà que es va anunciar que ocuparia la secretaria de Seguretat, però, també li ha permès a Xavier Crespo reflexionar a nivell personal. I això ha estat, precisament, el que el va empènyer a trucar aquest passat diumenge al conseller d'Interior, Felip Puig, per renunciar a dirigir els Mossos d'Esquadra.

Afrontar una altra etapa

'He pogut estar més estones amb la família i amb el meu entorn més proper, i crec que és millor per a mi i els meus afrontar una etapa més tranquil·la', ha dit l'alcalde de Lloret de Mar. Xavier Crespo ha volgut agrair tant al conseller Puig com al president de la Generalitat -amb qui va parlar ahir al vespre- que pensessin en el seu nom per encapçalar la secretaria, càrrec que ha definit com un 'repte'.

L'alcalde també ha dit que, tot i que 'el cor' l'empenyia a assumir un càrrec 'de tanta responsabilitat' i també 'de tan estrès' -com ha precisat-, ara com ara això no era el més convenient. 'Estic satisfet que hagin pensat amb mi, però ara no pot ser', ha dit. I ha afegit: 'A la vida, si pots escollir el que vols fer, i aquest és el cas, prefereixo renunciar ara que no més endavant'.

Precisament, la renúncia de Crespo va arribar tot just dos dies abans del moment en què, com va avançar Puig, se'l nomenés oficialment. I és el que el conseller d'Interior havia posat aquest dimarts com la data en què el Consell Executiu ratificaria Crespo al nou càrrec.

Oportunitat més endavant

Xavier Crespo, però, no ha tancat la porta a 'col·laborar' amb el conseller Felip Puig en un futur. 'Al conseller li sap greu la meva decisió, perquè tenim bona sintonia personal; a mi em sap greu no poder treballar amb ell, però potser tindrem una oportunitat més endavant, encara que potser no en aquest àmbit sinó en un altre', ha declarat l'alcalde de Lloret de Mar.

L'alcalde també ha volgut recordar que, d'ençà que es va fer militant de CiU, ara fa vuit anys, ha recolzat 'sempre' el projecte de la federació. 'Ara ho faré des del Parlament, recolzant l'acció de govern com a parlamentari dins el grup de CiU', ha declarat. Xavier Crespo també ha dit quines van ser les paraules del president de la Generalitat, Artur Mas, quan hi va parlar per donar-li a conèixer la decisió. 'Em va dir que ho entenia perfectament i que continuéssim fent feina', ha conclòs.

Xavier Crespo ha fet aquestes declaracions abans de la inauguració del Congrés nacional de l'Associació de Caps i Comandaments de les Policies Locals de Catalunya, que se celebra a Lloret de Mar. Durant el seu discurs, l'alcalde ha elogiat la tasca dels cossos locals i la seva 'capacitat de resposta'.

Xavier Crespo, en un moment de la seva intervenció, també s'ha referit a la renúncia com a secretari de Seguretat. En aquest punt, ha dit als assistents que des de la seva posició -tant d'alcalde com de diputat- recolzarà 'la valorització' de les policies locals.