Efectius de la Policia de la Generalitat – Mossos d´Esquadra del sector de Figueres de l´Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona van enxampar el diumenge 20 de febrer un conductor que circulava a 174 quilòmetres per hora (km/h) en un tram de l´autopista AP-7 que està en obres, motiu pel qual en aquest tram el màxim de velocitat permès és de 80 km/h.

Els mossos van detectar aquest turisme, que circulava a més del doble del màxim permès, en un control de velocitat que duien a terme a quarts de 3 de la tarda de diumenge passat a l´alçada del punt quilomètric 12 de l´AP-7, al terme municipal de Capmany, a l´Alt Empordà. En aquesta zona de l´autopista hi ha senyalització vertical que informa de la limitació temporal de la velocitat a 80 km/h, a causa de les obres.

En detectar la infracció, els mossos van seguir el vehicle que l´havia comès i el van aturar a la sortida 3 de l´autopista. El conductor del turisme -Abdelhafidh N, de 29 anys, de nacionalitat algeriana i amb domicili a França- va ser detingut com a presumpte autor d´un delicte contra la seguretat viària, d´acord amb l´article 379.1 del Codi Penal, per circular a una velocitat penalment punible. Els mossos van traslladar l´home a la comissaria de Figueres mentre que el vehicle va quedar immobilitzat i va ser traslladat a les dependències d´una empresa de grues. El detingut va passar posteriorment a disposició del jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Més controls de velocitat

Les obres en marxa en diferents punts de l´autopista AP-7 al seu pas per les comarques gironines han motivat que els mossos hagin incrementat els controls de velocitat, en totes les franges horàries, de cara a prevenir que s´hi produeixin accidents de trànsit. Amb aquest mateix objectiu els mossos recorden als ciutadans la importància i la necessitat de respectar tant les limitacions de velocitat com la distància de seguretat entre els vehicles.