L'oposició de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro, CiU i Esquerra Republicana de Catalunya, van criticar ahir que l'equip de govern no ha executat una política d'austeritat en els seus pressupostos. Així, el portaveu de CiU, Joan Giraut, va apuntar que el milió d'euros que s'ha estalviat en la despesa del 2010, la gran part prové partides polítiques (subvencions i temes socials), afegint que elque s'ha estalviat d'assumptes com els subministraments, personal i consum són mínims. Per la seva part, el regidor d'ERC David Puig va insistir en la despesa del capítol de personal, que s'ha incrementat malgrat la crisi i la reducció d'un 5% dels sous dels treballadors municipals ordenada pel Govern central. En aques sentit, considera sobredimensionada l'àrea d'Urbanisme.

Giraut va respondre a l'alcaldessa, Dolors Padilla, que havia parlat d'un ús abusiu dels préstecs. El portaveu de CiU va exposar que del 1998 al 2008, l'Ajuntament havia fet inversió per 60 milions d'euros, dels quals 26 provinient de crèdit. Així, a finals del 2008, l'endeutament era de 21 milions. Giraut volia precisar que malgrat aquest abús que deia Padilla, l'any passat encara van poder concertar un crèdit de sis milions.

Giraut també va criticar d'on prové el milió d'euros de superàvit amb què l'Ajuntament calcula tancar el 2010. En aquest sentit, va exposar que 700.000 euros són de partides de caràcter social i subvencions, mentre que 300.000 provenent de despesa de subministraments, consum i personal. Així, va assegurar que "és contradictori que es carregui l'estalvi de partides polítiques, quan hauria de ser de manteniment, personal, consum".

Així, va parlar del contracte de subministrament elèctric, pel qual va assegurar que des del maig passat s'està pagant un recàrrec del 20% en la factura per no treure a concurs la distribuïdora. CiU també va proposar bonificar amb un 95% l'ICIO de renovació d'quipaments turístics i la construcció de nous hotels, a més d'incrementar el percentatge de bonificació fins el 50% la taxa d'obertura i de les llicències d'obres d'alguns establiments per dinamitzar el sector ecònomic.