La policia d'Alemanya està investigant l'autoria de l'assassinat que divendres passat, 18 de febrer, va acabar amb la vida de Fatihe El Quasdadi, una veïna de Salt que hauria fugit d'Espanya l'octubre de 2010 i hauria mort apunyalada en una carretera de Düsseldorf. El tabloide germànic Express es va fer ressó de la noticia en saber que la policia ha emès un informe de cerca i captura del seu exmarit, principal sospitós del cas.

El Quasdadi, de 42 anys complerts una setmana abans de morir, era filla de mare alemanya i pare marroquí i oriünda del Marroc. No obstant, es va traslladar a viure a Girona amb el seu exmarit qui, en l'actualitat, està vivint a Salt i, segons les indagacions realitzades, seria un conegut traficant de droga. Tot apunta que El Quasdadi l'hauria plantat i que hauria fugit del país després que aquest obligués el seu fill a enrolar-se en el negoci delictiu.

Des d'aleshores, l'exmarit hauria tractat de localitzar-la per ?obligar-la a retornar i fins i tot l'hauria arribat a amenaçar de mort. De fet, la víctima hauria visitat la comissaria de Girona en diverses ocasions -la darrera el 2008- després d'haver sofert lesions i amenaces diverses.

En relació amb el cas, el diari alemany menciona que el passat mes de gener un home va aparèixer a Düsseldorf amb una foto de Fatihe El Quasdadi amb la qual pretenia obtenir informació per localitzar-la. La policia alemanya sospita que es tracta de l'exmarit i el relaciona amb l'autoria de l'assassinat després d'esbrinar que el 18 de febrer, a les vuit del vespre, la víctima hauria perseguit un home al carrer Posener, a Düsseldorf, amb qui hauria mantingut una discussió poc abans de morir apunyalada amb un mesurador de cuina.