El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha retret aquest dimecres a la companyia Ryanair que «no són acceptables la formes» amb les quals ha decidit disminuir la seva presència a l'aeroport de Girona.

A la sessió de control al Govern al Parlament, ha desitjat que l'aerolínia abandoni la seva «posició tancada» i accepti reunir-se amb la Generalitat per negociar el memoràndum d'intencions que va signar amb l'anterior Executiu català.

Recoder ha criticat la companyia irlandesa perquè refusar una reunió amb la Generalitat «no és l'actitud més apropiada»; així mateix ho han transmès als responsables de l'aerolínia.

Com a resposta a una pregunta del PP, ha recordat que no és l'únic contracte de promoció que té Catalunya amb una línia aèria, ja que en té d'altres, com ara amb Vueling, Air Nostrum, Transavia i també amb Ryanair en altres aeroports catalans.

El diputat del PP Josep Llobet ha retret al Govern que la seva posició suposarà una reducció del nombre de passatgers a l'aeroport de Girona que implicarà una pèrdua de 300 milions d'euros i de 2.500 llocs de treball.

Alhora, ha criticat d'«imprudent» l'actitud que ha mostrat fins ara el conseller, i li ha exigit que no defugi les seves responsabilitats i aconsegueixi revertir la decisió de la companyia irlandesa.

L'aerolínia de baix cost Ryanair va anunciar la cancel·lació de 18 rutes des de l'aeroport de Girona després del desacord per a la renovació per cinc anys del conveni amb el Govern, fet que suposarà 1,7 milions de passatgers menys a l'any, ha assegurat el seu vicepresident, Michael Cawley.