El grup d'ERC de Lloret va denunciar ahir a través d'un comunicat que l'Ajuntament ha començat les obres de remodelació de la plaça Pere Torrent amb el desmuntatge de les pèrgoles de ferro, "abans que s'aprovi el projecte" i "sense esperar" a acabar el període d'exposició pública. El grup, a més, ha entrat una instància al consistori en què demana a l'alcalde "mostrar respecte al dret dels ciutadans a opinar i participar esperant a la fi del període d'al·legacions, i en el cas que se'n presentin, a la seva resolució, abans d'emprendre cap mena d'obra ja sigui d'execució d'un projecte encara no aprovat, ja sigui de preparació de la seva execució".

La Junta de Govern Local va fer l'aprovació inicial del projecte de remodelació de la plaça Pere Torrent el passat 14 de gener, tot i que l'edicte data del 19 de gener. La seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província de Girona, però, no es va fer fins el dia 31 i al Diari Oficial de la Generalitat el dia 3 de febrer. Segons ERC, tenint en compte que el període d'exposició és de 30 dies, el termini per presentar al·legacions acabaria el 10 de març, ja que segons el grup cal tenir de referència la data de la darrera publicació. A més, encara faltaria també l'aprovació definitiva. Diari de Girona es va intentar posar en contacte amb diferents persones de l'Ajuntament, però no van respondre al telèfon.

Adjudicada la neteja

Per altra banda, el mateix grup d'ERC va "lamentar" en un altre comunicat que l'actual concessionari del servei de neteja hagi estat l'única empresa que s'ha presentat al concurs per gestionar el servei per valor de 80 milions d'euros i 10 anys, com va denunciar fa unes setmanes.