Els comerciants de Lloret de Mar reclamen una solució a l'Ajuntament pels problemes de funcionament de la zona blava del centre de la vila. En aquest sentit, denuncien, a través d'una instància entrada al consistori, un seguit d'anomalies que s'estan produint en aquest servei, perquè el govern municipal hi trobi una solució. Concretament, asseguren que el vigilant només hi és de dilluns a divendres al matí, que no hi ha rotació de vehicles i que hi ha cotxes de les dependències municipals que aparquen sense posar tiquet.

Cal recordar que a Lloret de Mar l'horari de la zona blava és de dilluns a diumenge de vuit a una del migdia i de quatre a vuit del vespre. Els comerciants asseguren que el vigilant només hi és durant els matins entre setmana: «El vigilants només hi és de dilluns a divendres fins a la una del migdia. A la tarda no hi va mai», afirmen en la instància. «Hi ha més d'un dissabte a les deu del matí que ja ha plegat i els diumenges no hi ha cap control», afegeixen en el document.

L'absència del vigilant provoca que els cotxes aparquin sense pagar. En aquest sentit, segons han constatat els mateixos comerciants, a les tardes hi ha una mitjana de 15 cotxes sense tiquet: «A les tardes, com que no hi ha vigilant hi ha un promig diari de 15 vehicles sense tiquet, així com els vehicles amb tiquet fora d'horari». N'hi ha, però, que aprofiten aquesta absència per pagar només una estona i aparcar durant hores: «S'ha observat vehicles que amb pocs cèntims s'han passat tot el dia».

Els comerciants també denuncien que hi ha vehicles de l'Ajuntament que aparquen a la zona sense pagar: «Hi ha vehicles d'altres dependències municipals que aparquen sense treure tiquet». Finalment, tot i no ser una qüestió de zona blava, des de l'associació també destaquen que els dissabtes els marxants s'instal·len a la plaça de l'Ajuntament posant «un rètol en el tablier de la seva furgoneta, fet a mà: Som del mercat».

Per totes aquestes anomalies, els comerciants de Lloret reclamen una solució a l'Ajuntament, perquè hi hagi un bon funcionament. «No ha de ser una mesura únicament recaptatòria, sinó de bon funcionament i gestió de la rotació dels pocs vehicles que en aquesta zona poden aparcar», conclouen en la instància.

Des de l'Ajuntament, en concret el regidor de mobilitat, Ignasi Riera, ha contestat la instància dels comerciants assegurant que «han acollit a bé les peticions i que tenen la voluntat d'atendre-les en la mesura del possible per tal de millorar el servei prestat».