La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va reiterar ahir que seria una «irresponsabilitat» signar ara l'acord amb Ryanair perquè encara no està fet el pressupost de 2011, de manera que encara no se sap quants diners hi haurà disponibles per al conveni amb la companyia irlandesa. «No podem agafar ara el compromís, perquè encara estem treballant amb el pressupost, que ha d'entrar al Parlament aproximadament d'aquí a un mes i mig», va explicar ahir Ortega. Davant les queixes del sector turístic gironí, que ja ha començat a rebre anul·lacions a causa de l'anunciada supressió de vols, va assegurar que estan treballant «perquè no hi hagi cap pèrdua econòmica»: «Hi abocarem esforços, però hem de seguir el principi de la responsabilitat», va deixar clar.

El Govern, doncs, continua ferm en la seva posició. Ortega va assenyalar ahir que l'executiu català «continua obert al diàleg», perquè ells «no s'han aixecat de cap taula», però també té clar que ara no poden adoptar cap compromís perquè encara no tenen llestos els pressupostos de 2011 i, per tant, no saben quants diners podran destinar a aquesta qüestió. «Seria irresponsable si ho signéssim ara», va declarar. La vicepresidenta, a més, també va demanar a Ryanair que s'avingui al diàleg, perquè «si només n'hi ha un dels dos que vol arribar a un acord, no ho aconseguirem mai».

Però malgrat demanar més temps a l'aerolínia, Ortega també va insistir en què l'aeroport gironí és una «prioritat estratègica», no només per a les comarques gironines sinó també per a la resta de Catalunya.

En aquest sentit, va deixar clar que «hi ha la voluntat» de treballar al costat del conseller de Territori, Lluís Recoder, per intentar recuperar el temps i reconduir les negociacions. Per això, indica que, des d'ara i fins que s'aprovi el pressupost, el Govern no deixarà «d'intentar dialogar».

El delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, va mostrar una visió molt similar. El representant convergent va recordar que s'ha constituït una taula estratègica per intentar impulsar el traspàs de l'aeròdrom gironí tot aprofitant el model aeroportuari. Casadesús va assegurar que ja han començat les convereses, però que estan encara en una fase molt incipient.

El representant del govern català a la demarcació també va recordar que des del territori també s'ha demanat de forma unitària a Ryanair que repensi la seva actitud. «La Generalitat només demana temps perquè es pugui enllestir el pressupost», va assenyalar. També va insistir en què estan demanant a Aena que col·labori econòmicament en la promoció comercial de l'aeroport, ja que anys enrera hi havia un volum de trànsit molt baix i en canvi ara ha augmentat molt espectacularment. Finalment, també va recordar que s'està negociant amb altres companyies perquè s'estableixin a Vilobí.