El portaveu del grup socialista a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, Roberto Labandera, es va fa afanyar ahir a respondre a les declaracions de la vicepresidenta, Joana Ortega, tot assenyalant que «l´autèntica irresponsabilitat en la negociació amb Ryanair és posar en perill 1.700 llocs de treball i provocar pèrdues importants a les comarques de Girona».

Labandera xifra les possibles pèrdues en 300 milions d´euros, i considera que les paraules de la consellera signifiquen «un cop de porta al procés de negociació, tot prescindint del posicionament del conseller del ram, Lluís Recoder, qui aquesta setmana s´ha compromès a impulsar la negociació amb la companyia».

Labandera retreu a Ortega que, a les portes de la temporada turística, «no podem continuar abonant incerteses i inseguretats, ni provocar el pànic entre els treballadors i els empresaris». En aquest sentit, assegura que es tracta «d´un episodi més del Dragon Khan mediàtic protagonitzat pel govern, amb l´agreujant que s´està espantant a les emprees que volen operar amb l´aeroport de Girona».

El portaveu socialista en matèria d´infraestructures ha lamentat «la poca paraula dels membres del Govern», ja que eren «coneixedors i havien donat el vistiplau al preacord dels passat desembre i ara se´n desdiuen».

«Si no tenen diners, que els busquin», demana Labandera, perquè «amb 9,5 milions d´euros estem en condicions de generar llocs de treball i de deixar beneficis a l´activitat econòmica de les comarques gironines».

La veu de Labandera s´afegeix a la d´altres socialistes que reclamen al Govern de la Generalitat que compleixi amb el preacord signat pel tripartit i Ryanair, que preveia que la companyia rebés 11,5 milions d´euros a canvi de mantenir la seva activitat a l´aeroport de Girona.